Oylamada bir tek o 'hayır' dedi

Almanya Federal Meclisi’nde yapılan ‘Ermeni Soykırımı’ oylamasında Başbakan Angela Merkel’in partisi CDU’dan Milletvekili Bettina Kudla ret oyu verdi.

Almanya Parlamentosu "Soykırım" dedi

Red oyu verme gerekçesini,Alman Bundestag’ının (Meclisi) görevi başka ülkelerde yaşanan tarihi olayları değerlendirmek değildir.” diye açıklayan CDU’lu Milletvekili Kudla, “Bu durumda olayların aydınlatılma yeri Türkiye’dir. Oylanan tasarıda yaşananların soykırım olduğunu destekleyen başta tarihçiler olmak üzere herhangi bir kaynak yok.” dedi. Soykırım oylamasının siyasi ve ekonomik sonuçlarının hesap edilemez olduğunu vurgulayan Kuddla, soykırım kararıyla Türk-Alman ilişkilerinin zarar göreceğine dikkat çekti.



Alman Meclisi’nde kabul edilen soykırım tasarısında 1915 olaylarında Alman İmparatorluğu’nun da suçu olduğunun yer alması ama sorumluluğunun tam olarak ne olduğunun yer almaması dikkati çekti.
Almanya Federal Meclisi’nde yeralan partilerin hazırladığı ve hükümetin de desteklediği soykırım tasarısında tarihi olayları aydınlatacak somut veriler olmadığını belirten Kuddla, bu nedenlerden dolayı 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan tasarısıyı reddettiğini vurguladı. 

MHaber
<< Önceki Haber Oylamada bir tek o 'hayır' dedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER