İşte Saray'ın yaptırdığı ankette AKP'ye kötü haber

"Saray'ın yaptırdığı 60'a yakın "kişiye özel" ankette ise AKP yüzde 39'u aşamadı." bilgisini veren Yeniçağ'dan Ahmet Takan, "Ankara katliamın ardından Ömer Çelik başkanlığındaki heyet yeni seçim taktikleri belirledi." dedi.

İşte Saray'ın yaptırdığı ankette AKP'ye kötü haber

Takan'ın yazısının ilgili bölümü...

AKP Çok Gergin

Çözüm/Çözülmenin baş mimarlarından Beşir Atalay'ın  kongrede MYKY listesine konulmaması, 1 Kasım vekillik listesinde de Van'a sürülmesinin ardından AKP/Saray seçim strateji merkezinin başına Ömer Çelik getirildi. Ankara katliamın ardından Ömer Çelik başkanlığındaki heyet yeni seçim taktikleri belirledi. Şöyle;

"Araştırmalara göre tek başına iktidar olmuyoruz. Anketlerde, yüzde 90 'seçimde fikrim değişmez' deniyor; MHP'yi değil Devlet Bahçeliyi eleştirin. Tek oy kaynağımız MHP. Kemal Kılıçdaroğlu'nu değil CHP'yi eleştirin. HDP ile polemiğe girmeyin. Onları biz parlattık. Selahattin Demirtaş'ın her dediğine cevap verdik adamı parlattık. Patlamalardan sonra HDP'ye oy kayması olur, kaybetme olmaz. Gençlerde AKP 4'ncü parti. Özellikle gençlere çalışılacak. Halkla temas kurulacak. Gösterişli  kampanya  yapılmayacak.  Halka mütevazı görünülecek. Her işyerine gidilmeyecek. Ev ev gezilmeyecek. Daha önce AKP'ye oy vermiş ama küsmüşler belirlenip birebir ikna edilecek. IŞİD ile mesafe koyucu açıklamalar yapılacak."

Özetle; seçim stratejilerini MHP'ye, genç seçmenlere ve küskünlere dayamışlar. Bire bir adam zimmetleyip takip yapıyorlar. Küskünlere gidip Kur'an-ı Kerim'e el basıp "bir daha yapmayacağız" deyip özür diliyorlar..

Fakat,bu arada çok önemli yeni bir sıkıntı çıktı AKP cenahında.

Davutoğlu kendisine sunulan(!) stratejiye harfiyen uyuyor ama promtere alışkın olmadığı için bol bol gaf yapıyor..

Saray'ın yaptırdığı 60'a yakın "kişiye  özel" ankette ise AKP yüzde 39'u aşamadı.


Sinirler iyice gerildi. Binali Yıldırım'da "ben bilmem Reis bilir" moduna tekrar geçti!.
<< Önceki Haber İşte Saray'ın yaptırdığı ankette AKP'ye kötü haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER