İşte torba kanununa yeni eklenen madde


ANKARA (CİHAN)- TBMM Genel Kurulu'nun 84. birleşimi saat 14.00'da yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Kamuoyunda torba kanunu olarak bilinen "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşülüyor.

Görüşülmekte olan 705 sıra sayılı Kanun Teklifine "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce usulüne uygun olarak yürürlüğe giren ve 23/6/2000 tarihli ve 4586 sayılı Petrolün Boru Hatları ile Transit Geçişine Dair Kanun kapsamında bulunan milletler arası antlaşma hükümleri çerçevesinde transit petrol boru hattı projelerinin inşa ve modernizasyonunu gerçekleştirenlere tarihinden itibaren yapılan teslim ve hizmetler, katma değer vergisinden müstesnadır. Bu kapsamda yapılan mal teslimleri ve hizmet ifaları nedeniyle yüklenilen vergiler, vergiye tabi işlemler üzerinden hesaplanan vergiden indirilir. İndirim yoluyla telafi edilemeyen vergiler. 32'nci madde hükmü uyarınca istisna kapsamında işlem yapan mükellefin talebi üzerine iade edilir. Maliye Bakanlığı, istisna kapsamına girecek teslim ve hizmetleri tanımlamaya, istisna ve iadeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir." maddesi eklendi.

Gerekçe olarak ise "Önerge ile 4586 sayılı Petrolün Boru Hatları ile Transit Geçişine Dair Kanun kapsamında yapılan ve milletler arası antlaşma hükümleri çerçevesinde uygulamaya alınan petrolün boru hattı ile taşınmasına ilişkin yapılacak mal teslimi ve hizmet ifalarının katma değer vergisinden istisna edilmesi ve bu kapsamda mal tesliminde bulunan veya hizmeti gerçekleştirenler üzerinde katma değer vergisi yükünün bırakılmaması amaçlanmakta olup, yüklenilen katma değer vergisinin indirim ve iadesine imkân tanınmaktadır." deniyor. CİHAN
<< Önceki Haber İşte torba kanununa yeni eklenen madde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER