İşten çıkarılan madenciler tazminatlarının 24'e bölünmesine tepki gösterdi


Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 kişinin şehit olduğu facianın ardından işten çıkarılan madenciler, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından tazminatlarının 24 taksite bölünmesine tepki gösterdi. Tazminatlarını aylar geçmesine rağmen alamadıkları için zaten mağdur olduklarını dile getiren madenciler, bir de taksite bölünmesiyle tamamen mağdur olduklarını ifade etti.

Faciadan sonra işten çıkarılan madencilerden Ahmet Mutluer, tazminatın taksitle verilmesinin hiçbir işine yaramayacağını belirterek, "Biz tazminatımızın toplu şekilde elimize geçmesini bekliyorduk ama yine bizi hüsrana uğrattılar." dedi. İşten çıkarılalı aylar olduğunu söyleyen Mutluer, "Tazminat paralarımızın toplu halde verilmesini bekliyorduk. Herkes borcunu harcını ona göre ödeyecekti. Benim gibi çok sayıda arkadaşımın taksit borcu var, kredi borcu var. Gelen toplu parayla bu borçlarımızı kapatacaktık. Tazminatlarımızın 24 taksite bölünmesi hiçbir işe yaramayacak. Olan yine bize oldu. Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek, 'çerez parası' demişti. Yani taksitle ödenecek tazminatlarımızın bir taksiti, bizim için çerez parası dahi olmayacak." diye konuştu.

İşten çıkarılan diğer bir madenci Sami Yavuz da tazminatların 24 taksite bölünmesi yüzünden mağdur olduklarını söyledi. Yavuz, "Tazminatlarımızın dört eşit şekilde ödeneceği söylenmişti. Bunu da bize devlet, hükümet yetkilileri söylemişti. Yine sözlerinde durmadılar ve işten çıkarılan madencileri bir kez daha mağdur ettiler. İşten çıkarılalı bir yıl oldu, hani nerede verilen sözler? Verilen sözler niye yerine getirilmiyor? Söz veriliyor, sonra hepsi unutuluyor. Şimdi de tazminatlarımızı 24 taksite böldüler. Biz halen işsiz güçsüz dolaşıyoruz ortalıklarda. Bizim yaşadığımız sıkıntıları kimse görmüyor. Tabii önümüzde seçim var, yine devlet yetkililerin akıllarına geldik sanırım." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İşten çıkarılan madenciler tazminatlarının 24'e bölünmesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER