"İsterlerse müebbet versinler Galatasaraylı duruşundan ödün vermem"


Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, NTV televizyonuna yaptığı açıklamalardan dolayı PFDK'ya sevk edilmesini eleştirdi. Dursun Özbek, yaptığı açıklamaların sportmenliğe aykırı olmadığını belirterek, "İsterlerse müebbet versinler, isterlerse Taksim Meydanı'nda assınlar. Galatasaraylı duruşundan, Galatasaray etik değerlerinden ödün vermem." dedi.

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapıltı. Toplantıya Kulüp Başkanı Dursun Özbek'in yanı sıra yöneticiler Cengiz Özyalçın, Eşref Alaçayır, Nasuhi sezgin, İsmail Sarıkaya, Burçin Arslan katıldı.

Başkan Dursun Özbek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. UEFA'nın 2009 yılında Finansal Fair Play adı altında bir takım kurallar ortaya çıkardığını dile getiren Başkan Dursun Özbek, "Amacı, kendilerinin belirttiği gibi büyüyen futbol ekonomimiz içine bazı unsurların girmemesini istenmiş. Kara para, bahis manipülasyonlarının uzağında kalınmak istenmiş. Daha önce de söyledim, özellikle futbolun şike olayıyla ilişkilendirilmesine karşı çıkmış. Bu sadece Finansal Fair Play'a değil, sporun ruhuna da aykırı olduğu için." şeklinde konuştu.

Aynı ifadeleri bir televizyon programında da kullandığını hatırlatan Dursun Özbek, "UEFA bu tip uygulamalara neden ihtiyaç duyduğunu anlatmak istedim. İnsanlar farklı anlamaya çalıştılar. Maalesef TFF de bu manada benim yaptığım açıklamalar çerçevesinde beni disiplin kurulan sevk etti, dün itibariyle de savunmamı istediler." diyerek, şunları söyledi:

"Öyle zannediyorum ki yaptığım açıklamaları takip etmişsinizdir. Kimseyi hedef almayan, kimseyi rencide etmeyen bir açıklama olduğunu düşünüyorum. İnsanlar alıngan olabilir. TFF bana gönderdiği mektupta, konuşma tapesini gösterip sportmenliğe aykırı ifade tarzı olduğunu düşünerek savunmam istenmiştir. 500 yıllık bir kültürün, 111 yıllık bir çınarın bir parçasıyım. Ben bugün temsil ettiğim Galatasaray başkanlık duruşunu her yerde sergilemek durumundayım.

Yazdığım mektupta, bu görüşe katılmadığımı, defalarca okumama rağmen sportmenliğe aykırı bur durum olmadığını ve savunma da yapmayacağımı ifade ettim. Buradan bir kez daha sesleniyorum. İsterlerse müebbet versinler, isterlerse Taksim Meydanı'nda assınlar. Galatasaraylı duruşundan, Galatasaray etik değerlerinden ödün vermem."
CİHAN
<< Önceki Haber "İsterlerse müebbet versinler Galatasaraylı duruşundan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER