İsveç, Balkanlardaki mültecilere malzeme yardımı talebini reddetti


İsveç, Avrupa Komisyonu'nun Balkanlardaki mülteciler için kullanılmak üzere istenen çadır, battaniye ve uyku tulumu gibi acil malzeme isteğini geri çeviriyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'un Avrupa Birliği üye ülkelerinden, Sırbistan, Macaristan, Slovenya ve Hırvatistan'da bulunan mülteciler için acil gönderilmesini istedikleri binlerce çadır, uyku tulumu, battaniye, ısıtıcı, acil yardım sağlık kiti gibi malzemelere, ülkelerine gelen mültecilerin ihtiyacı olduğunu belirterek geri çevirdi.

Şu ana kadar bu isteğe sadece 10 ülkenin cevap verdiği kaydedildi. Avusturya, Almanya ve İngiltere katlanabilir yatak, yağmurluk, çadır göndereceği sözü verirken, Avrupa'da en fazla mülteci kabul eden ülkelerden olan İsveç ise kendisinin ihtiyacı olduğunu bildirerek yardım isteğini geri çevirdi.

Konuyla ilgili İsveç Radyosu'na konuşan Sivil Riskler Ajansı (MSB) İnsani Yardımlar Bölüm Şefi Patrik Jansson, buradaki mülteci ihtiyaçlarını gidermek için İsveç'in bütün stokuna kendisinin ihtiyacı olduğunu söyledi.

Jansson, "Genelde ihtiyaç duyulduğunda Avrupa'daki kardeşlerimizin yardımına koşuyoruz. Ancak bu durumda malzeme stokumuzla ancak buradaki ihtiyacımızı karşılayabiliriz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İsveç, Balkanlardaki mültecilere malzeme yardımı talebini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER