İsveç medyası: Erdoğan muhalif medyayı kontrol altına aldı


Zaman Gazetesi'ne kayyım atanması kararı, İsveç basınında da yankı buldu.

İsveç'in resmi haber ajansı TT, en çok satan gazetecilerinden Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Eskilstuna-Kuriren, Sydsvenskan gibi bir çok gazete Zaman Gazetesi'ne kayyım kararını okurları ile paylaştı.

"Erdoğan muhalif medyayı kontrol altına aldı" başlığı ile verilen haberde Türkiye'nin en çok satan muhalif gazetesine kayyım atandığı belirtildi. Haberde, Zaman'a karşı atılan bu adımın, Türkiye'de basın hakları ve özgürlükleri ile ilgili endişeleri artıracağı yorumunda bulundu.

Haberde, söz konusu adımın 'Amerika'da oturan İslam alimi Fethullah Gülen'in destekçilerine karşı genişleyen baskılar kapsamında' olduğu yorumunu yaptı. Haberde, İngilizce çıkan Today's Zaman gazetesinin karardan nasıl etkileneceğinin bilinmediği kaydedildi.

İsveç devlet televizyonu SVT ise 'son dakika' olarak verdiği haberde, Türk mahkemesinin günlük gazete Zaman'a kayyım atandığını belirtti ve Zaman'ın Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'a muhalifliği ile bilindiğini ekledi.

Bu kararın, Türkiye'de basın ve düşünce özgürlüğü ile ilgili ciddi kaygılar varken alındığını belirten SVT, kararın Today's Zaman gibi gazeteleri nasıl etkileyeceğinin bilinmediğini vurguladı.

İsveç'in yüksek tirajlı gazetesi Svenska Dagbladet de web adresinde son dakika olarak verdiği, "Erdoğan'ı eleştirenler kontrol altına alınıyor" başlıklı haberde, Zaman Gazetesi'ne el konulmasını ele aldı.

Gazete, basın ve ifade özgürlüğü konusunda ciddi kaygıların olduğu bir zamanda kayyım ataması yapıldığına dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber İsveç medyası: Erdoğan muhalif medyayı kontrol altına aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER