İsveç medyası, Rus savaş uçağının düşürülmesini manşete taşıdı


İsveç medyası, Türkiye'nin Suriye sınırında düşürdüğü Su-24 tipi Rus uçağı haberini manşetten verdi. İsveç televizyonları haberi son dakika gelişmesi olarak aktarırken, ulusal gazeteler de internet sitelerinde manşetlerde haberle ilgili gelişmeleri peşi sıra okurlarına duyuruyor.

İsveç'in en etkin gazetelerinden Dagens Nyheter, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye terör ile mücadelemizde bizi sırtımızdan vurmuştur" sözleri ile manşetten duyurduğu haberde, 1950 yılından bu yana ilk defa NATO üyesi bir ülkenin Rus uçağı düşürdüğüne dikkat çekildi. Haberde Ekim ayında Türkiye sınırları içerisinde düşürülen Rus yapımı İHA'ya da yer verildi.

İsveç'in en yüksek tirajlı gazetelerinden Expressen de Vladimir Putin'in açıklamasını manşetine taşıdı. Sky News, APF, BBC ve Reuters kaynakları gösterilerek yer verilen haberde, NATO'nun konuyu görüşmek üzere acil toplanacağı da kaydedildi.

İsveç'in önemli gazetelerinden Svenska Dag Bladets (SVD) de büyük puntolarla "Türkiye bizi sırtımızdan bıçakladı" başlığı ile verdiği haberde "Dünya büyük bir siyasi krizle karşı karşıya kalabilir." yorumuna yer verildi.

SVD, konuyla ilgili bir başka haberde ise Askeri Strateji Uzmanı Stefan Ring'in "Rusya giderek tansiyonu düşürecektir. Çünkü Türkiye ile bir siyasi çatışmaya girmek istemeyecektir. Rusya, Suriye'de Esad rejiminin varlığını savunmayı amaçlıyor ve bunun için daha çok uluslararası nüfuz kazanmak istiyor. Türkiye ile bir çatışmaya girerse bu onun faydasına olmaz." şeklindeki yorumlarına yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber İsveç medyası, Rus savaş uçağının düşürülmesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER