İsveç, mültecileri gemilere yerleştirecek


Almanya'dan sonra en çok sığınmacı kabul eden ülke ola İsveç, bahar gelmeden mültecilere yeni yerler bulabilmek için hummalı bir çalışmaya girdi.

İsveç Göçmen Dairesi kabul ettiği sığınmacıların büyük bir kısmını turizm bölgelerindeki kamp bölgelerine yerleştirmişti. Bahar ayı yaklaşırken göçmen dairesi, gelecek turistlere yer açmak için 5 bin 500 sığınmacıyı başka yerlere taşıyabilmek için arayışa girdi. Kamp yeri sahipleri, turistler daha fazla para ödediği için gayrimenkullerini onlara kiralamak istiyorlar.

İsveçe alınan mülteciler kamplara, otellere, pansiyonlara dağıtılmıştı. İsveç'in en yüksek tirajlı gazetelerinden Metro'ya konuşan Göçmen Dairesi yetkilisi Magnus Gustavsson, bahar yaklaşırken bu otellerin de boşaltılması ile birlikte yaklaşık 27 bin sığınmacının başka bir yere intikal ettirileceğini belirtti.

Yerlerinden edilecek olan bu sığınmacıların bir kısmının gemilere yerleştirileceğini söyleyen Gustavsson, diğer kısmının ise yeni çıkarılan "Belediye Zorunluluğu" isimli yasaya istinaden diğer ilçe belediyelerine eşit oranda pay edileceği belirtti. Bu yasaya göre, paylaştırmada sığınmacıların da belediyelerin de rızasının aranmayacağı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber İsveç, mültecileri gemilere yerleştirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER