'İsveç'ten gelen otomobile yerli demek, Aldatma ve Kandırma Partisi'ne yakışır'


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, "İsveç'ten gelen otomobili 'yerli' diye yutturmak da ancak 'Aldatma ve Kandırma Partisi'ne yakışır. ABD-Çin-ABD kırması oldu, AKP'nin yerlisi." dedi.

Prototipleri 13 Ekim 2015'te kamuoyuna takdim edilen, o günden beri gündemin üst sıralarında yer alan 'yerli otomobil' tartışması devam ediyor. AK Partili yetkililer tarafından 'yerli' diye tanıtılan otomobilin İsveç'ten geldiğini belirten Oktay Vural, görüntülerini seyrettiğini, otomobilin İsveç'ten TIR'a yüklendiğini söyledi. Vural, "İsveçli bir şoförü de var galiba. TIR'a yüklemiş, öyle olunca 'yerli' olmuş. İsveçli bu firmayı Çin almış. Bu marka, bu model ABD'nin bir markası, bir kırma. ABD-Çin-ABD kırması oldu, AKP'nin yerlisi." diye konuştu.

"Otomobili yeniden mi keşfedeceksiniz?" diye soran Oktay Vural, "Kalkın, mertçe deyin ki, 'Arkadaş, biz bir marka aldık, bir model aldık, şu modeli geliştirmek için çalışmalar yapacağız.' Çıkın söyleyin ama görüldüğü gibi İsveç'ten getirdiler, Türkiye'ye gelince 'yerli' olmaya başladı. Aynı AKP gibi; yedi ışıklı ampul de dışarıda kuruldu, Türkiye'ye gelince yerli diye yutturmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

İsveç'ten TIR'a yüklenerek Türkiye'ye getirilen bir arabayı yerli olarak sunmanın seçim propagandası olduğunu savunan Vural, "Aslında bunu 7 Haziran'dan önce yapmak istediler ama yetiştiremediler. Şimdi apartopar 1 Kasım'dan önce yapmaya gayret ediyorlar. Türkiye'nin bunları yapabilecek mühendisi, bilgisi var." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'İsveç'ten gelen otomobile yerli demek, Aldatma ve Kandırma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER