Mehmet Özhaseki: Faili meçhulleri işleyen derin yapılar toprağa gömüldü

Mehmet Özhaseki: Faili meçhulleri işleyen derin yapılar toprağa gömüldü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'de bir vesayet rejimi var bunu herkes kabul eder. Herkes bunu bilir ve gücü yetmezdi. Faili meçhulleri bunların işlediğini herkes bilir. Bizim iktidarımız döneminde bu kötü yapı bana göre toprağın altına gömüldü." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Sivas'ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi.

Paşabahçe Kütükev'de düzenlenen toplantıda konuşan TBMM Başkanı Yılmaz, siyasetin bu dönemde kendi yatağında akmaya başladığını savunarak, "Bugüne kadar hiçbir partinin seçim beyannamesi takip edilmezdi. Çünkü başka korkularla milleti başka yerlere yönlendirmeye çalışırlardı. İlk defa siyasette seçim beyannameleri önemli hale geldi. Seçmene gittiğimizde 'o bunu vaat ediyor sen ne veriyorsun' diye soruyor. İşte siyaset hizmeti yarıştırma ve vatandaşa dokunma sanatıdır. Siyaset vatandaşın taleplerini devlete, merkezi hükümete aktarma sanatıdır. Bu dönemde siyaset normalleşti." diye konuştu.

ÖZHASEKİ: DERİN YAPILAR TOPRAĞA GÖMÜLDÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise iktidarları döneminde faili meçhulleri işleyen derin yapıları toprağın altına gömüldüğünü söyledi. Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de bir vesayet rejimi var bunu herkes kabul eder. Bu rejim iş başına gelenlere bakar, hoşlanmadıkları bir iş yaparsa hayatı zehir eder. Bunu Adnan Menderes'e yaptılar. Bizi temsil eden insanlar onların hoşlanmadığı şeyler yaptığında yer altında bir takım işler başladı. O vesayetçi yapı devam etti. Rahmetli Turgut Özal sokaktan geçen tarafından mı vurulmuştu. Susurluk ile ilgili rahmetli Necmettin Erbakan 'fasa fiso' demişti ama hakikaten öyle olduğuna inanıyor muyuz? Bülent Ecevit de özel harp dairesini bütçeyi görünce öğrenmişti. Bu nasıl bir şey ki benim menfaatimi korumuyor da benimle harp ediyor ve benim seçtiğim insanlara hayatı zehir ediyor. Herkes bunu bilir ve gücü yetmezdi. Bunu bilmeyen yoktu, faili meçhulleri bunların işlediğini herkes bilir. Bizim iktidarımız döneminde bu kötü yapı bana göre toprağın altına gömüldü."

Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğinin altını çizen AK Parti Kayseri Milletvekili, "Müthiş bir başarı var, 2 bin 500'den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Bunların hakikaten beli kırıldı. Artık nefes alamaz durumdalar; Amerika'ya ve Almanya'ya gidip yalvarıyorlar. Devreye insanlar sokarak bir takım atraksiyon peşindeler bittiler çünkü. Dikkat ederseniz önceden 200-300 kişi ile karakol basarlardı harp ediyor gibi gelirlerdi. Şimdi sadece geriden mayın patlatıyorlar veya kalleşçe pusu kurup aslan gibi delikanlıyı hanımının, çocuğunun yanında vuruyorlar. Adi bir şekilde yapıyorlar bunu. İnşallah sonuna kadar bu operasyonlar devam eder ve orada bu terör belası biter. Bunun içinde zaten hepimiz niyetliyiz ve sonuna kadar da götürmeye hükümetimiz kararlı." şeklinde konuştu.

İKİLİ CENAZE NAMAZINA KATILDI

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Mehmet Özhaseki daha sonra Sivas'ın manevi şahıslarından Şahabettin Dede'nin eşi Münevver Açık'ın cenaze namazına katıldı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazı, Şarkışla'da meydana gelen trafik kazasında vefat eden Özel İdare çalışanı Mehmet Kürşat Özdemir (25) ile peş peşe kılındı.

CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Özhaseki: Faili meçhulleri işleyen derin yapılar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER