İzmir Büyükşehir'e Dünya Bankası övgüsü


Uluslararası derecelendirme kuruluşları Fitch ve Moodys'in, "yatırım yapılabilir" kredi notu verdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir övgü de Dünya Bankası'nın alt kuruluşu olan Uluslararası Finans Kurumu'ndan (IFC) geldi. İzmir'i ziyaret eden IFC Su, Atık ve Belediye Finansmanı Sektörü Global Müdürü Elena Bourganskaia, Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki en büyük altyapı ve ulaşım proje partnerleri olduğunu söyledi. Bourganskaia, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile olan ilişkimiz, stratejik açıdan bizim için çok önemli. Müşterek gerçekleştirdiğimiz projelerde desteğiniz ve katkınız bizi çok etkiledi. Sizinle olan ilişkimizi, küresel olarak tüm belediyelerle yaptığımız işbirliklerinde en iyi uygulama örneği olarak kullanıyoruz. Bu zamana kadar birlikte çok iyi işler yaptık." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise IFC ile son üç yıllık dönemde Konak ve Karşıyaka tramvayları, trafik yönetimi sistemi ve itfaiye acil müdahale projeleri, 85 adet metro vagonu alımı, İZSU ile Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini arttıracak ek ünite yatırımı ve Yeni Foça Atık Su Arıtma Tesisi projelerinde, Hazine garantisiz ve teminatsız 151 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzaladıklarını hatırlattı. Bu güzel işbirliğinin daha da gelişmesi yönündeki isteğini belirten Başkan Kocaoğlu, ÇED aşamasında olan katı atık bertaraf tesisinin, belediyenin en önemli projeleri arasında yer aldığını, daha önceki projelerde IFC'den gördükleri desteği yine görmek istediklerini söyledi. Kocaoğlu, "Amacımız, şimdiden bir aşamaya gelmek ve süreci hızlandırmak." dedi.

Görüşmede Belediye Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Genel Sekreter yardımcıları Barış Karcı ve Erhan Bey, Atık Yönetimi Dairesi Başkanı Sibel Çoban, IFC Kıdemli Yatırım Uzmanı Marco Sorge ve Kıdemli Operasyon Uzmanı Patrick Avato da hazır bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir'e Dünya Bankası övgüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER