İzmir'de asayiş operasyonları: 8 tutuklama


İzmir'in Karşıyaka ve Konak ilçelerindeki hırsızlık operasyonunda, okullarda ve işyerinde suçüstü yakalanan dört, Konak ve Karabağlar ilçelerinde ise gasp zanlısı dört kişi tutuklandı.

Karşıyaka ilçesi Zübeyde Hanım Mahallesi'nde M.S.A. (52) isimli şahsa ait bir işyerinden hırsızlık yapıldığı bilgisi alınması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Suça sürüklenen çocuklar V.A. (17) ve İ.Ç. (16), işyerinin içerisinde suçüstü yakalandı. İşyerinden çalınan 205 TL para ele geçirildi. Olay yerine H.B. (22) isimli şahsın kullandığı arabayla geldikleri tespit edilerek H.B. ile A.A. (20) ve Y.A. (42) isimli şahıslar da yakalandı. H.B. ve A.A. isimli şahıslar, cumhuriyet savcılığından serbest bırakıldı, suça sürüklenen çocuklar V.A ve İ.Ç. ise mahkeme tarafından tutuklandı.

OKULLARA DADANAN HIRSIZLAR YAKALANDI

Konak ilçesi Boğaziçi Mahallesi'nde, üç okuldan hırsızlık olduğu bilgisi alınması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla M.A. (18) ve O.K. (18) isimli şahıslar, okul içerisinde suçüstü yakalandı. Sınıflara ve yönetim odalarına zarar verdikleri tespit edilen zanlıların çaldığı bilgisayarlar ele geçirildi. Yapılan araştırmalarda M.A. ve O.K. isimli şahısların, çeşitli tarihlerde Buca ilçesinde bir okuldan ve büfeden hırsızlık yaptığı da tespit edildi. M.A. ve O.K., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

GASP YAPAN DÖRT ZANLI TUTUKLANDI

Konak ilçesi Basmane semtinde E.K. (55) isimli şahsın cüzdanının iki şahıs tarafından gasp edilmesiyle ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda şüpheliler E.M. (27) ve A.Y. (19) operasyonla yakalandı. A.Y. isimli şahıs mahkemeden serbest bırakıldı, E.M. isimli şahıs ise yağma suçundan tutuklandı.

Karabağlar ilçesinde ise yaşı küçük M.C.A.'nın (15), dört şahıs tarafından korkutularak cep telefonunun gasp edilmesiyle ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, şüphelilerin suça sürüklenen çocuk R.K. (17) ile Ş.A. (18), F.K. (18) ve M.B.K. (18) isimli şahıslar olduğu tespit edildi. Operasyonla yakalanan suça sürüklenen çocuk R.K. mahkemeden serbest bırakıldı, Ş.A., F.A. ve M.B.K. isimli şahıslar ise birden fazla kişiyle yağma suçundan tutuklandı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de asayiş operasyonları: 8 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER