İzmir'de öğretmene şiddeti protesto eylemi

İzmir'de öğretmene şiddeti protesto eylemi

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir okulun müdür yardımcısının, bir veli tarafından darp edildiğini öne süren öğretmenler, okul önünde toplanarak protesto eylemi yaptı.

Petkim Latife Hanım İlkokulu'ndaki bir öğrencinin velisinin, konuşmak için gittiği Müdür Yardımcısı Zeynep Özlem Özer'in odasında masanın üstüne çıktığı, hakaret ve tehdit ederken odaya giren öğretmenler tarafından son anda engellendiği iddia edildi. Müdür Yardımcısı Özer, yaşadığı şokun ardından polis ekiplerine ifade vererek veliden şikayetçi oldu.

Vakayı duyan Eğitim İş 3 No'lu Şube ve Eğitim Sen 2 No'lu Şube üyesi öğretmenler, öğrenciler ve velileri ise okul önünde toplandı. "Öğretmene saygı", "Şiddete hayır" ve "10 Aralık İnsan Hakları" yazılı pankartlar açan grup, yananları sloganlarla protesto etti. Grup adına konuşan Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, bugünün 10 Aralık İnsan Hakları günü olduğunu hatırlatarak, "Bugün, daha önce defalarca olduğu gibi Petkim Latife İlkokulumuz'da Müdür Yardımcısı Zeynep Özer, bir erkek velinin saldırısına uğramıştır. Arkadaşımıza yönelik bu çirkin saldırıyı ve bu tür saldırıları görmezden gelerek saldırıları özendiren yetkilileri kınıyor ve protesto ediyoruz." dedi. Kılıç, öğretmenlere yönelik saldırı ve tehditlere karşı bütün eğitim emekçileriyle birlikte mücadeleyi büyüterek sahip çıkacaklarını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de öğretmene şiddeti protesto eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER