İzmir Körfezi'nde arabalı vapur taşımacılığı yüzde 15 arttı

İzmir Körfezi'nde arabalı vapur taşımacılığı yüzde 15 arttı

İzmirliler, geçen ekim ayında hizmete giren yeni arabavapuru çok sevdi. Eskilere göre yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlayan ve hızı sayesinde sefer sürelerini kısaltan "Hasan Tahsin" arabalı vapur, daha ilk ayında farkını gösterdi. Ekim ayında taşınan araba sayısı, bir önceki aya göre yüzde 15 artarak 50 bine yaklaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İZDENİZ A.Ş., yeni geminin filoya katılmasıyla sefer süresini 40 dakikadan 30 dakikaya çekmiş, sefer sıklığını da arttırmıştı. Geçen eylül ayında Bostanlı-Üçkuyular arasında 42 bin 154 araba taşınırken sayı, ekimde 48 bin 315'e çıktı. Bu artışta, yeni geminin konforu, engelli ve yaşlı yolculara sağladığı kolaylık, çocuk oyun alanı, bisiklet ve motosiklet park yerlerinin bulunması gibi özellikleri de etkili oldu.

Hizmete girdiği günden bu yana büyük beğeni toplayan Hasan Tahsin'in yanısıra yapımı devam eden "Ahmet Piriştina" ve "Kubilay" ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin sahip olduğu yeni nesil arabalı vapurların sayısı üçe ulaşacak. İZDENİZ, bu yeni filo tamamlanıncaya kadar üç yıl süreyle kiraladığı "Mavi Körfez" ve "Mavi Ege" adlı modern araba vapurlarını da çalıştırmaya devam edecek.

Öte yandan körfez içi yolcu ve araba taşıma hizmeti yapan İZDENİZ, yolcularla iletişimini kolaylaştıran yeni bir hizmet başlattı. İZDENİZ'e ait internet sitesinde, ek ve iptal edilen seferlerden anında haberdar olmak isteyen yolculara eposta yoluyla bilgilendirme yapılıyor. Buradaki kayıt formunu dolduran herkes hizmetten faydalanabiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Körfezi'nde arabalı vapur taşımacılığı yüzde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER