İzmir kurtuluş töreninde Bakan Eroğlu ile vatandaşın 'açılımı kaldırın' diyaloğu


İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü töreninde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu bir vatandaş, "Açılımı kaldırın." diye protesto etti. Terör olayları sebebiyle buruk geçen programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okunurken bazı kişiler alkışladı, bazıları ise yuhaladı.

Kurtuluş töreni, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulması ve İstiklâl Marşı ile başladı. Törene Bakan Eroğlu, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile milletvekilleri katıldı. Konak Meydanı'ndaki tören için hareket ettikleri sırada bir vatandaş, Eroğlu'na seslenerek, "Bakanım, açılımı kaldıralım artık bakanım." dedi. Eroğlu da, "Kalktı kalktı, merak etme. İnlerine giriyoruz." diye cevap verdi.

Tören, süvari birliğinin İzmir'e girişi ve hükümet konağı balkonuna Türk bayrağı çekmesinin canlandırılmasıyla devam etti. İstiklâl Marşı'nın ardından Bakan Eroğlu, Vali Toprak, Başkan Kocaoğlu ve Orgeneral Recep, temsili süvari birliği komutanı ve askerlerini tebrik etti. Kocaoğlu da süvari birliği komutanına plaket verdi. Vatandaşlar ise sık sık, "Şehitler ölmez, vatan ölmez", "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

İZMİR'DE BURUK 9 EYLÜL; TÖREN VAR KUTLAMA YOK

Kurtuluş günü 9 Eylül, terör örgütü PKK'nın saldırılarında verilen şehitler sebebiyle buruk kutlandı. Kutlamaların şenlik kısımları iptal edildi. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir kurtuluş töreninde Bakan Eroğlu ile vatandaşın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER