İzmir merkezli operasyonda gözaltına alınanlardan 12'i serbest bırakıldı


İzmir'de, kamuoyunda 'askeri casusluk' olarak bilinen davanın soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla dün 18 ilde, 57 kişiye yönelik düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "12 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, 36 şüphelinin ifadeleri devam ediyor." dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ UZUNKAYA, ŞÜPHELİLERİN İFADESİNİN ALINDIĞI ORGANİZE ŞUBEYİ ZİYARET ETTİ

İzmir merkezli 18 ilde, kamuoyunda 'askeri casusluk' olarak bilinen davanın soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla dün düzenlenen gözaltına alınanların emniyetteki ifade verme işlemi sürüyor. İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya operasyonla ilgili bilgi almak için Yeşilyurt semtindeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti. 57 şüphelisi olan soruşturma kapsamında 48 kişinin gözaltına alındığını belirten Uzunkaya, 12 şüphelinin ise emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığını, şüpheli 36 kişinin ise emniyetteki ifade işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

'OPERASYONLA İLGİLİ SON DURUMUN BİLGİLERİNİ ALDIM'

Ziyaret konusuna değinen Uzunkaya, "Burası benim emniyet müdürlüğünün bir birimi, birimleri sık sık ziyaret ediyorum. Siber suçlarla ilgili bir inşaat çalışması vardı ona baktım. Hem de operasyonla ilgili arkadaşlarımdan son durumun bilgilerini aldım" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir merkezli operasyonda gözaltına alınanlardan 12'i... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER