İzmir Ticaret Odası heyeti Atatürk'ün doğduğu eve gidiyor


İzmir Ticaret Odası (İZTO), 138 kişilik bir heyetle Yunanistan'ın Selanik şehrine gidiyor. Burada, ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da, Atatürk'ün doğduğu evde düzenlenen törene katılacaklar.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Selanik'in her zaman için Türkiye'de ve İzmir'de özel kabul edilen bir şehir olduğunu söyledi. Bunun en önemli sebebinin, Atatürk'ün bu şehirde doğması olduğunu belirten Demirtaş, "Atamızın doğduğu evin burada olması, Selanik'i bir çekim merkezi yapıyor. Ayrıca Selanik ve İzmir coğrafi yapıları, kentleşmeleri, kordonu ile de birbirine çok benzeyen kentler. Kentimizde pek çok Selanik kökenli var. Selanik Belediye Başkanı, dostum Yannis Butaris başta olmak üzere Selanikli yöneticilerle çok iyi ilişkilerimiz var." diye konuştu. Geçen aylarda Yunan şirketi Ellinair'in İzmir-Selanik arasında uçak seferleri başlatmasının, iki şehri daha da yakınlaştırdığını belirten Demirtaş, 9-10 Kasım 2015 tarihlerinde meclis üyelerinden oluşan 138 kişilik bir heyetle Selanik'e iş ve inceleme gezisi düzenleyeceklerini kaydetti.

SAAT DOKUZU BEŞ GEÇE, ATA'NIN EVİNDE

Gezinin en önemli amacının, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde Selanik'te bulunmak olduğunu belirten İZTO Başkanı Demirtaş, "Saat 9'u 5 geçe, tüm heyetimizle atamızın doğduğu evde olacağız, kendisini bir kez daha şükran ve minnetle anacağız." dedi. Demirtaş ayrıca Selanik'te Yunanistan İçişleri ve İdarenin Yeniden Yapılandırılması Bakanlığı'na bağlı, Makedonya-Trakya konularından sorumlu Bakan Yardımcısı Maria Kollia, Belediye Başkanı Yannis Butaris, Selanik Esnaf Odası Başkanı Panayotis Papadopulos ve Selanik Ticaret Odası Başkanı Dimitris Bakatselos ile biraraya gelecekleri bilgisini vererek, "Selanik'le İzmir arasında hangi konularda işbirliği yapabileceğimizi, ticaretimizi nasıl arttıracağımızı görüşeceğiz. Üyelerimiz için yeni iş fırsatları yaratmak için çalışacağız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Ticaret Odası heyeti Atatürk'ün doğduğu eve gidiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER