Japonlar'dan sonra Koreliler de Hititleri keşfediyor


Hitit medeniyetine Japon turistlerin ardından Korelilerin de ilgisi artıyor. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen Çorum Valiliği, 'Kore-Çorum Dostluk ve Kültür Buluşması' projesi hazırlayarak Kore'ye yönelik tanıtım çalışması başlattı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Çorum'un Boğazkale ilçesindeki Hattuşa ile Alacahöyük ve Şapinuva ören yerlerini her yıl on binlerce turist ziyaret ediyor. Hititlere merak duyan Japonlar, 8 bin kilometrelik mesafeden gelerek Çorum'daki ören yeri ve müzeleri ziyaret ediyor. Kente gelen turistlerin büyük bölümünü Japonlar oluşturuyor.

Japonlarla birlikte Korelilerin de Hititlere olan ilgisi her geçen yıl artıyor. Bu fırsatın değerlendirilmesi amacıyla Çorum Valiliği ve Kore Büyükelçiliği, 'Kore-Çorum Dostluk ve Kültür Buluşması' projesi hazırladı. Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun desteklediği proje ile Hititlerin tanıtımı amacıyla Kore'den büyükelçilik yetkilileri, iş ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan bir heyet Çorum'a gelecek. Heyet, 7 Ekim'de Çorum Müzesi'nde, 8 Ekim'de ise Alacahöyük ve Boğazkale'de gerçekleştirilecek tanıtım etkinliklerine katılacak.

Çorum'da yapılacak etkinliklere Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo Cho, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dongwoo Cho, Kore Turizm Organizasyonu Istanbul Ofisi Müdürü Kuensoo Kim ile birlikte Koreli seyahat acentesi yöneticileri, Koreli iş ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden 27 kişi olmak üzere toplam 35 Koreli konuk katılacak.

Tanıtım etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Kara, Çorum ve Hitit medeniyetine Uzakdoğulu turistlerin ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Japonlardan sonra Korelilerin de Çorum'a ilgi duymaya başladığını dile getiren Vali Kara, bu fırsatı değerlendirmek amacıyla geniş kapsamlı bir tanıtım etkinliği düzenlediklerini kaydetti. Kara, daha fazla turist gelmesi için büyükelçiliklerle benzer projeler yapılmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Japonlar'dan sonra Koreliler de Hititleri keşfediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER