Jeremy Corbyn, İşçi Partisi'nin oy oranını artırdı


İngiliz milletvekili Jeremy Corbyn'nin tarihi bir oy oranıyla İşçi Partisi'nin başına geçmesi, partinin oy oranlarını da artırdı. Guardian gazetesinin ICM araştırma şirketine yaptırdığı ankete göre, İşçi Partisi iktidardaki Muhafazakar Partisi ile arasındaki oy farkını 3 puana kadar düşürdü.

Corbyn'nin parti liderliğine seçilmesinden bir gün sonra yapılan ankette, Muhafazakar Parti yüzde 38 oy alırken, İşçi Partisi yüzde 32 oy oranı elde etti. Geçen ayki sonuçlarla karşılaştırıldığında, Muhafazakar Parti'nin oy oranının 2 puan azaldığı, İşçi Partisi'nin ise 1 puan arttığı görüldü.

Jeremy Corbyn, 423 bin parti üyesinin oy kullandığı liderlik seçiminde, 251 bin kişinin (yaklaşık yüzde 60) oyunu alarak tarihi bir zafer kazandı. Önceki lider Ed Miliband 2010 yılındaki liderlik seçimlerinde ilk turda yüzde 34 alırken, eski liderlerden Tony Blair 1994 yılında yüzde 57 oy ile parti liderliğine seçilmişti. İnsan hakları savunuculuğu ve savaş karşıtlığıyla bilinen Corbyn, 1980'lerden sonra merkeze yakın politikalar benimseyen İşçi partisinin sosyalist köklerine geri dönmesini savunuyor.

Corbyn'nin seçilmesinin ardından Başbakan David Cameron'ın resmi twitter hesabından, "İşçi Partisi artık ulusal güvenliğimiz, ekonomik güvenliğimiz ve ailenizin güvenliği için tehdit oluşturmaktadır." şeklinde paylaşımda bulunması da dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Jeremy Corbyn, İşçi Partisi'nin oy oranını artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER