Johannesburg'ta ölü sayısı üçe yükseldi; trafik felç


Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde yapımı devam eden üst geçidin dün öğleden sonra çökmesi sonucu şu ana kadar 3 kişi öldü; 3'ü yoğun bakımda 20'den fazla yaralının ise tedavilerine devam ediliyor.

Afrika'nın en kalabalık şehirlerinden Johannesburg'un en işlek otoyolu N1 üzerinde geçici olarak inşa edilen üstgeçitin çökmesiyle, finans ve ticaret merkezi şehir dünden beri büyük bir trafik kaosu yaşıyor. N1'de demir çelik konstrüksiyondan inşa edilen üst geçitin enkazının kaldırılması ve arama-kurtarma çalışmalarından dolayı otoyol halen iki yönde de kapalı durumda.

Sosyal medyada paylaşılan binlerce yorumda, insanların dünden beri işlerine ve evlerine ulaşmak için saatlerce trafik çilesi çektikleri, bir çok insanın sınavını kaçırdığı ve işlerine geç kaldığı ifade edildi.

Dev köprünün enkazı altında en son hurdaya dönmüş bir araca ulaşıldı. Aracın şöförü hayatını kaybetti. Dün ise bir anne başka bir araçtan sağ çıkarılmış, daha sonra çocukları kurtarılmıştı. Bir minübüs şöförü ise araç kesilerek kurtarılmıştı.

Üst geçidi inşa eden Murray & Roberts firması olayın nedenlerini araştırdıklarını bildirdi. Kaza alanında onlarca polis aracı da nöbet bekliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Johannesburg'ta ölü sayısı üçe yükseldi; trafik felç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER