Jorge Jesus'un Benfica'yı bırakıp Lizbon'la masaya oturması şaşırttı


İsmi Benfica ile özdeşlemiş olan ve 2009'dan beri Benfica'nın başında bulunan Jorge Jesus'un, uzun yıllar sonra Benfica'ya "Bicampeão" ünvanını (iki sene üst üste lig şampiyonluğu) kazandırmasının ardından, Sporting Lizbon'la masaya oturması bütün ülkeyi şoke etti.

Jorge Jesus, Portekiz tarihinde rakip takımla anlaşmaya varan ilk teknik adam değil, ancak şampiyonluğun hemen ardından ezeli rakipler arası transfer olan ilk teknik adam olarak öne çıktı. Jorge Jesus'un Benfica'yı bırakıp ezeli rakibi Sporting Lizbon'la masaya oturması bütün ülkeyi şoke etti. Otto Glória, Fernando Riera, Jesualdo Ferreira ve Fernando Santos gibi isimlerden sonra Jorge Jesus, iki rakip takımla da anlaşan dokuzuncu teknik adam oldu.

Jesus'un diğer teknik adamlardan farkı ise Benfica ve Sporting arasında hiçbir takımla anlaşmamış ikinci teknik adam olması ve iki senelik üst üste şampiyonluktan sonra rakibe direk transfer olan tek teknik adam olması oldu. Benficalı taraftarlar ise iki kez üst üste Portekiz şampiyonu olmuşken, hiç beklemedikleri bir anda gönül verdikleri teknik adamın rakip takımın saflarına geçmesinin hayal kırıklığını yaşıyor.

Benfica basın sorumlusu João Gabriel, Twitter'da paylaştığı bir mesajda "Jesus'a minnettarım! Önümüzdeki sezon Benfica'ya sadece banka hesabı ve egosu için bağlı olmayan bir teknik direktörümüz olacak!" diyerek, Jesus'un takımdan ayrıldığını onaylamış oldu.

Sporting Lizbon ile sezonluğu 6 milyon euro'ya anlaşan Jesus, dünyanın en iyi kazanan 20 teknik adamı listesine girdi ve 14. sırada yer aldı. Listenin en tepesinde ise diğer bir Portekizli olan Jose Mourinho yer alıyor. Transferi Portekiz gündemine bomba gibi düşen Jesus, internette hızla yayılan caps'lerle de taraftarların alay konusu oldu.

Benfica ise Jorge Jesus'u defterden sildi. Uzun seneler hasret kalınan, iki sene üst üste şampiyonluk zaferine tekrar ulaşıldıktan sonra takımın resmi mağazasına yerleştirilen, Bicampões maketinde yer alan Jesus'un fotoğrafı derhal çıkarıldı. Ayrıca Benfica'nın Seixal'da bulunan tesislerine giden teknik adam içeri alınmadı.
CİHAN
<< Önceki Haber Jorge Jesus'un Benfica'yı bırakıp Lizbon'la masaya oturması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER