Kadın çiftçi çocukları fotoğraf alanında yarıştı

Kadın çiftçi çocukları fotoğraf alanında yarıştı

Anadolu çocuklarının gözüyle çiçek ve doğa' konulu fotoğraf yarışmasının Bursa ayağında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığınca Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi'ne yönelik duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla fotoğraf yarışması düzenlendi.

Aile çiftçiliği ve küçük aile işletmeciliğinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve ulusal gündemlerde tanıtılması için kadın çiftçilerin çocuklarının katılımı ile 81 ilde düzenlenen 'Anadolu çocuklarının gözüyle çiçek ve doğa' temalı fotoğraf yarışması Bursa ayağı tamamlandı. Bursa ayağında birinci seçilen fotoğraf sahibi Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesinden Nazar Aşnı düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Yarışmada birinci olan Nazar Aşnı ile köy hayatı ve tarımsal konularda sohbet eden il müdürü Ömer Çelik, "Bu yarışmayla birlikte çocuklarımıza doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak, çiçeklerin kültür mirası olduğu, onların biyolojik hayata değer kattığını öğretmek amaçlanıyor. Tarımın insan yaşamındaki önemini küçük yaşlardan itibaren fark ettirebilmek isteniyor. Türkiye'nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Ve onların gözünden yaşadıkları doğayı, sevdikleri çiçekleri görebilmek amaçlanmıştır." dedi.

Antalya' da düzenlenecek etkinlikte fotoğrafı ile Bursa'yı temsil edecek Nazar Aşnı ise çok mutlu olduğunu belirtti. Nazar Aşnı'ya fotoğraf makinesi ve tarımsal eğitim kitap seti hediye edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kadın çiftçi çocukları fotoğraf alanında yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER