UÜ'lü öğrencileri staj için İŞKUR meslek sahibi yapacak


Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan protokol kapsamında UÜ'de eğitim göre öğrenciler mesleki deneyim kazanmaları için işe yerleştirilecek. UÜ Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İŞKUR İl Müdürü Kasım Tilki imza koydu.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversiteye gerçek yardım ve desteğin bu tür protokollerle yapılacağını belirterek, "Öğrencilerimizin aynı zamanda stajları yerine geçebilecek bir çalışma olacak. Yılda 160 gün, net asgari ücret ve sağlık sigortası dâhil olacak. Bu proje, Uludağ Üniversitesi'nin tüm öğrencileri için geçerli olacak." dedi.

İŞKUR İl Müdürü Kasım Tilki ise proje sayesinde işverenlerin ihtiyaç duyduğu elemanları kendi bünyelerinde ve masrafız yetiştirebildiklerine dikkat çekerken, "6 ay boyunca İŞKUR, işçi ve işverenin giderlerini karşılıyor. Kontenjan oranı yüzde 10 olarak sınırlandırıldı. Sigortalı iki kişi çalıştıran bir kurumun üçüncü işçi giderlerini İŞKUR karşılıyor. Bursa'da yaklaşık 700 bin sigortalı çalışan kaydı var. Buna göre de 70 bin kişi bu hizmetten faydalanabilir. Ancak bu kontenjan kullanılamıyor." şeklinde konuştu

CİHAN
<< Önceki Haber UÜ'lü öğrencileri staj için İŞKUR meslek sahibi yapacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER