Kadınlar kalplerindeki denizi fotoğrafladı


İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Cumhuriyet Kadınlarının Kalbindeki Deniz" adlı 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Türkiye'nin her yerinden 41 kadın fotoğrafçının, "Deniz" temalı 200'e yakın eserle katıldığı yarışmada ilk üçe girenler ve sergilenmeye değer eserler belirlendi.

Yarışmanın seçici kurulunda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, fotoğraf sanatçıları Yusuf Tuvi ve Lütfü Dağtaş, Kedi Kültür Sanat Merkezi yöneticisi Güniz Can, Arkas Holding Kurumsal İletişim Direktörü Berna Kumaş Sipahi, gazeteci Bahar Akıncı ve Karabağlar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nail Özlüsoylu yer aldı.

İZİKAD Başkanı Çilingiroğlu, bu yıl ilkini düzenledikleri yarışmayı gelenek hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Çilingiroğlu, "Cumhuriyetin kadına verdiği değeri dikkate alarak düzenlediğimiz bu yarışmayı, 'Deniz' teması ile bütünleştirdik. Bu yarışmayı, derneğimiz ve İMEAK DTO İzmir Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirdik. Kadınlarımızın, çok güzel fotoğraflar çekmek için büyük emek harcadığını görmek bizi mutlu etti. Gelecek yıl Türkiye'nin her yerinden daha fazla kadın fotoğrafçının yarışmaya katılımını arzuluyoruz." dedi. Dereceye giren ve sergilenmeye değer olarak belirlenen fotoğrafları, 27 Ekim 2015'te Kedi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenleyecekleri ödül töreni ve sergide açıklayacaklarını söyledi. Sergi, 3 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.denizi-fotografladi-1911200.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Kadınlar kalplerindeki denizi fotoğrafladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER