"Kadınların siyasi yaşamdaki yeri sınırlı"


Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal, kadınların siyasi yaşamdaki yerinin sınırlılığına dikkat çekerek, daha fazla yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 81'nci yıldönümünde, 'Toplumsal Hayatta Kadın' konulu panel düzenledi. Bilim, parlamento, yerel yönetim ve iş dünyası adına başarılı isimlerin konuşmacı olarak katıldığı panelde, kadınların toplumsal alanlardaki rolü ve bu rolün daha çok artırılmasının önemi vurgulandı.

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Harward Üniversitesi'nin genç akademi üyeliğine seçilen ilk Türk öğretim görevlisi unvanını taşıyan akademisyen Canan Dağdeviren 'Bilimde Kadın', CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, 'Parlamentoda Kadın', Çukurova Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi ve Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Katlav, 'Yerel Yönetimde Kadın'; AK Parti İl Yöneticisi ve Genç İşadamları Derneği(GİAD) Çukurova Kadın Komisyonu Başkanı Gonca Saygılı ise 'İş Dünyasında Kadın' konularında deneyimlerini paylaştılar.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin, kadınların bilim, iş ve siyaset alanlarında günümüzde geldikleri noktanın önemini vurgulayan Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal, kadınların özellikle siyasi yaşamdaki yerinin sınırlılığına dikkat çekti. Ünal, "Kent Konseyi olarak her siyasi yaklaşıma eşit mesafede duruyoruz." dedi.

Panelde, kadınların sağlık sorunları, sağlık politikalarının geliştirilmesi ve siyaset ve iş dünyasında kadınların daha az temsil edilmesinin nedenleri tartışıldı, çözüm önerileri sunuldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımasından dolayı teşekkürlerin sunulduğu panele, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Semra Sakar ve kadın dernekleri yöneticileri katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber "Kadınların siyasi yaşamdaki yeri sınırlı" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER