KAHİAD: Aramalarda suç unsuru en ufak delil bulamadılar


Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi (TEM) polis ekipleri tarafından Kırşehir'de özel lise ve dershanenin bağlı olduğu 3 eğitim şirketine ve Kırşehir AHİ İşadamları Derneği'nde (KAHİAD) sabah saatlerinden itibaren 4 saat süren arama gerçekleştirildi. KAHİAD'dan yapılan açıklamada, dernekte yapılan arama ve incelemelerde suç unsuru en ufak delil bulanamadığı ifade edildi.

KAHİAD Genel Sekreteri Ramazan Düğer, yaptığı açıklamada, derneklerinde yapılan aramanın haksız ve hayali suçlamalarla olduğunu söyledi. Düğer, "Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD) kurulduğu günden bu güne kadar 22 yıldır Kırşehir iş hayatına hizmet vermiştir. Bundan sonrada verecektir." dedi.

KAHİAD Genel Sekreteri Düğer, açıklamasında şunları söyledi: "Kırşehir'in en saygın en etkili STK'sı olan KAHİAD'a bugün sabah saat 10.00 sıralarının da terörle mücadele den yaklaşık 12 polisle baskın yapıldı. Bir anda şok oldum, 28 kişinin şehit olduğu Ankara katliamını ben mi gerçekleştirdim diye tereddüt geçirdim. Gelen ekibin sorumlusu komiser kimliğini ve arama kararını göstererek, dernekte arama yapacağını söyledi. Ben de derneğin genel sekreteri olarak 'arama kararındaki hayali suçlamaları kabul etmiyorum. Ama aldığınız görevi yerine getirebilirsiniz' dedim. Nezaretimde yaklaşık 4 saat süren aramalarını gerçekleştirdiler. Her tarafı didik didik aradılar. Aramalarda suç unsuru en ufak delil bulamadılar. Yalınız resmi evraklarımıza el koydular. Teşekkür ederiz diyerek saat iki sıralarında ayrıldılar."

'TÜM FAALİYETLERİMİZİ ŞEFFAF VE KAMUOYU ÖNÜNDE YAPTIK'

Tüm faaliyetlerinin şeffaf ve kamuoyu önünde yapıldığını ifade eden Düğer, "Ben bu derneğin kurucu genel sekreteriyim. Bu dernek 22 yıldır faaliyetlerine devam ediyor. Bugüne kadar Kırşehir'e ve iş hayatına şerefle hizmet etmiştir. İlimizin kalkınması, işadamlarımızın daha gelişmesi, yurt dışına açılması, ortaklık kültürünün geliştirilmesi ve Ahilik kültürünün, geleneğinin iş hayatına hâkim olması için iş dünyasıyla beraber olduk. Faydalı olmaya çalıştık. Hiç kimse bunun aksini iddia edemez. Tüm faaliyetlerimizi şeffaf ve kamuoyu önünde yaptık. Düşüncemiz ilimize ve ülkemize faydalı olmak. Gördüğümüz muameleye bakın. Milletimizin birlik beraberliğe ihtiyacı var kalkınmaya ve huzura ihtiyacı var. Buralara terör polisi değil de ülkemizin, ilimizin önde gelenleri gelip işadamlarını da toplayıp ilimize daha fazla nasıl faydalı oluruz toplantıları yapmalılar. İnşallah bunlar geçecek, ülkemize adalet hukuk gelecek huzura kavuşacak" şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber KAHİAD: Aramalarda suç unsuru en ufak delil bulamadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER