Esra Ural: İsrail'i de yenip yolumuza namağlup devam etmek istiyoruz


2017 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde 24 Şubat Çarşamba günü İsrail ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı, Türkiye'deki son antrenmanını yaptı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve İsrail maçını değerlendiren oyunculardan Esra Ural, "İsrail'i de yenip, yolumuza namağlup devam etmek istiyoruz." dedi.

Antrenman öncesi Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay ve TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu'nun da kırmızı giyerek destek verdiği #KırmızıGiydim kampanyasının startı da verildi. Kadın basketçiler de "Kırmızı giyin destek verin" diyerek seyircilere destek çağrısında bulundu.

Çok önemli bir İsrail deplasmanına gideceklerini belirten Federasyon Başkanı Harun Erdenay, başlatılan kampanya ile bu deplasman öncesi kadın basketbolculara destek verilmesini istedi. Basketbolseverlere, "Herkes kırmızı giyerek, hastagleyerek, resimlerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak kızlarımıza destek olabilirler." çağrısında bulunan Başkan Erdenay, İsrail maçı için yaptığı değerlendirmede de şunları söyledi:

"Kendi sahalarında iyi oynuyorlar. Biz Ankara'da farklı kazanmıştık, şuanda 3'te 3 yaptık. Bu maçı alırsak Avrupa Şampiyonası'na da gitmeyi garantilemiş durumuna geleceğiz. O yüzden İsrail maçına çok büyük önem veriyoruz. Kızlarımız biraz yorgun, Romanya deplasmanından geldiler. İsrail kendi evinde oynadı. Bu maçı da kendi evinde oynayacak. Biz de sanıyorum Birsel ve Nevriye'den yoksun bir kadro ile gideceğiz. İki tane çok tecrübeli oyuncumuzdan yoksun oynayacağız. Romanya maçında iyi oynadık ve kazandık burayı da iyi oynarak kazanacağımızı düşünüyorum."

Romanya'da güzel bir galibiyet alan kadın basketbolcuların Çarşamba günü de aynı şekilde güzel bir galibiyetle serilerine devam edeceklerini belirten CEO Hidayet Türkoğlu ise yaptığı açıklama, "Potanın Perileri, A Milli Takım bayan basketbolcularımızı desteklemek için tüm halkımızı kırmızı giymeye davet ediyoruz. Giyecekleri kırmızı ile paylaşacakları fotoğrafları kırmızı giydim hastagi ile gün boyunca paylaşırlarsa aralarından seçeceğimiz 5 talihliye imzalı forma vereceğiz. Şimdiden bu duyarlılıkları için tüm Türk halkına teşekkür ediyoruz. İnşallah o gün de televizyon başında bizim bayanlarımızı desteklerler. İnşallah bizim kızlar da güzel bir galibiyetle ülkemize dönerler." dedi.

YILMAZ: GRUPTAN NAMAĞLUP ÇIKIP AVRUPA ŞAMPİYONASINA KATILACAĞIZ

A Milli Basketbol Takımı'nın tecrübeli isimlerinden Nevriye Yılmaz ise yaptığı açıklamada, "Çok güzel gittik bence şu ana kadar, 3'te 3 yaptık. Sonuçta ufaktan bir jenerasyon değişikliği de olmaya başladı." diyerek, şunları söyledi:

"İnşallah sezonu hep beraber sağlıklı bir şekilde bitirirsek gene bir arada yazın olimpiyat elemelerinde Rio'da bir arada olacağız. Ama bundan sonra gençler, yıllarca kadroya giremeyen arkadaşlar şans buluyor aslında şimdi bu maçlarda, onlar için de güzel bir tecrübe oluyor. Bizim için de bunun faydası çok olacağını düşünüyorum yazın çünkü burada güzel maçlar oynuyorlar ve önemli olan da kazanmak tabi ki.

Şimdi İsrail maçı var, nispeten biraz daha zor olacağını düşünüyorum ama gene üstesinden gelip kazanacağız. Çünkü ufaktan herkes birbirine alışmaya başladı. Herkesin güveni de oturmaya başladı aynı şekilde. İsrail biraz çıkış yakaladı ama bunun bize etkisi olacağını düşünmüyorum. 4'te 4 yaparak bu senenin maçlarını bitirip seneye Kasım'dakileri de inşallah 2'de 2 yapıp, kendi evimizde oynayacağız son iki maçı. Namağlup şekilde gruptan çıkıp 2017'de Avrupa Şampiyonası'na katılacağız."

Esra Ural ise yaptığı açıklamada, "Romanya maçı geride kaldı, İsrail maçına odaklandık. Bu İsrail maçını da kazasız bir şekilde atlattığımız takdirde kafamız çok rahat olacak." diyerek, şunları söyledi:

"Çünkü önümüzdeki Kasım'da Türkiye'de oynayacağız kalan son iki maçımızı da kazanarak yenilgisiz grubu kapatmak istiyoruz. İsrail ile daha önce oynamıştık. Biz daha iyiyiz kağıt üstünde de sahada da bunu göstererek inşallah İsrail'i de yenip yolumuza namağlup devam etmek istiyoruz."

Açıklamaların ardından antrenmana geçen milli takımın çalışmasını FIBA Dünya Başkan Yardımcısı ve Avrupa Başkanı Turgay Demirel, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ve TBF Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turan da izledi. Antrenman öncesi arkadaşları, bugün doğumgünü olan Işıl Alben'e pasta ile sürpriz yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Esra Ural: İsrail'i de yenip yolumuza namağlup devam etmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER