Kan hastalıkları için 'Kan Film Festivali' düzenlenecek


Adana'da 6-8 Mayıs tarihlerinde Kan Film Festivali düzenlenecek. Kan bağışının önemi ve 'Talesemi ve Orak Hücre Anemi Hastalığı' konularını işleyen kısa film ve kamu spotlarının yarışacağı festivalde toplam 9 bin 500 TL para ödülü dağıtılacak.

Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği'nin (ATODER) öncülüğünde Türk Kızılayı ve Talasemi Federasyonu işbirliğinde yapılacak ve Türkiye'de ilk olan Kan Film Festivali'nin hazırlıkları son aşamaya geldi.

Talasemi Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, Türkiye'de 10 bin civarında Talasemi hastası, 1.5 milyon da taşıyıcı bulunduğunu belirterek, amaçlarının kan bağışının önemini anlatmak, toplumu bu konuda bilinçli kılmak, Talasemi (Akdeniz anemisi), orak hücre anemi hastalığı ve diğer kan hastalıklarına yönelik farkındalık oluşturarak yeni hasta doğumunu önlemek olduğunu söyledi. Festival kapsamında ulusal olarak düzenledikleri yarışmanın kısa film ve kamu spotu olarak iki ayrı başlıktan oluşacağının altını çizen Kılıç, "Festival, kan bağının önemi, Talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konularını içerecek. Yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye de bin 500 TL para ödülü verilecek." dedi.

Kılıç, "Unutmamalıyız ki kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Ülkemiz genelindeki Talasemi ve orak hücre anemi hastalarının yaygın olmasından dolayı bu tür kan hastalarına her ay sürekli kan transfüzyonu gerekmektedir. Kan ihtiyacının karşılanması amacıyla gönüllüleri kan bağışlamaya davet ediyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kan hastalıkları için 'Kan Film Festivali' düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER