KAPEM'de 12 bin 175 kişi eğitim aldı


Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi'nde (KAPEM), halen devam eden eğitim dönemi kursları ile birlikte 12 bin 175 kişinin 42 değişik branşta eğitim aldığı bildirildi.

Nevşehir'de 18 yaş ve üzerindeki herkesin herhangi bir ücret ödemeden devam ettiği KAPEM kurslarında 4 ay süreli eğitimler ile çeşitli meslek dallarında ara insan gücünün karşılanması hedefleniyor.

2005 yılında çalışmalarına başlayan KAPEM'in bünyesinde, kadın üst giysileri dikimi, mutfak takımları hazırlama, elde kurdele işi, tel kırma, pratik ingilizce, arapça, almanca, osmanlıca, bilgisayar işletmenliği ve operatörlüğü, diksiyon, ebru, gitar, bağlama, keman, ney, kanun, tarım, çocuk bakıcılığı, istihdam danışmanlığı, AB proje döngüsü, takı tasarımı, tezhip, tiyatro, minyatür, bilgisayarlı muhasebe, halk oyunları ve zihinsel engellilere yönelik dekoratif ev aksesuarları hazırlama kursları gibi 42 branşta eğitim kursları düzenlendi. Düzenlenen bu eğitimlere katılan 12 bin 175 kursiyer alanlarında uzman olan öğreticiler tarafından eğitildi.

KAPEM'de eğitimleri halen Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi, 2000 Evler Mahallesi Kadın Eğitim Birimi, Cevher Dudayev Mahallesi Kadın Eğitim Birimi ile Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin ikinci katındaki eğitim alanında devam ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber KAPEM'de 12 bin 175 kişi eğitim aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER