Kardeş şehirden teröre çelenkli kınama


Fransa'nın Bordo kentinin Cadaujac beldesi ile kardeş belde olan Nevşehir'in Uçhisar beldesinin belediye başkanı Ali Karaaslan, Fransa'da meydana gelen terör olayını kınama ve Fransız halkıyla birlikte olduklarını göstermek amacıyla beldede bulunan Cadaujac Parkı'na siyah çelenk bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen terör saldırısı sonrasında 127 kişinin hayatını kaybetmesi, Fransa ile kuvvetli bağları olan, çok sayıda Fransız vatandaşının yaşadığı Nevşehir'in Uçhisar beldesinde de büyük üzüntü ve tepkiyle karşılandı.

Terörü kınama ve Fransız halkıyla birlikte olduklarını göstermek amacıyla Uçhisar belde belediye başkanı Ali Karaaslan, beldede yaşayan Fransız vatandaşları ile halkın da katıldığı bir törenle kardeş şehirleri Fransa'nın Bordo kentinin Cadaujac beldesinin ismini taşıyan parka Fransız vatandaşı Valerie Jourlaıt ile birlikte siyah çelenk bıraktı.

Uçhisar belde belediye başkanı Ali Karaaslan "İki gün önce Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen terör olayında içlerinde Türk vatandaşlarının da olduğu 127 kişi teröre kurban gitti. Uçhisar beldemizle Fransa'nın Bordo kentinin Cadaujac beldesi kardeş kent projesi dahilinde 2014 yılında kardeş kent olmuştu. Ben, Cadaujac belediye başkanı Francis Gazeau ile telefonda görüşerek taziyelerimi belirttim. Bu elem verici olay, Fransız halkını ve Türk Milleti'ni derinden yaralamıştır. Uçhisar beldesi olarak Fransa ile olan ilişkilerimiz bugünden yarına olan ilişkiler değildir. 40 yıl öncesinde beldemizde turizmin ilk gelişmesinde Fransızlarla olan ilişkilerimiz rol oynadı. Turizm ve insani açıdan terör olayını kınıyoruz. Dünya devletleri ve milletlerinin teröre sahip çıkmamaları gerekir. Altyapısını oluşturmamaları ve beslememeleri gerekir. Buradan bir kez daha terörden etkilenen tüm dünya devletlerine önlemek için tedbirler almalarını önerir, teröre maruz kalanlara da başsağlığı diliyorum." dedi.

16 yıldır Uçhisar'da satın aldığı evde yaşayan emekli Fransız vatandaşı Bertrand Brodier ise Ali Karaaslan'a "Bütün duygularımla gösterdiğiniz ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Çok duygulandım. Duygularımı anlatamıyorum. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

25 yıldır Uçhisar'da yaşayan ve bir butik otelde müdür olarak çalışan Valerie Jourlaıt de bu anlamlı tören için Başkan Ali Karaaslan'a teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Kardeş şehirden teröre çelenkli kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER