CHP'li Budak: Hukuk ve demokrasinin egemen olduğu Türkiye için mücadele edeceğim

CHP'li Budak: Hukuk ve demokrasinin egemen olduğu Türkiye için mücadele edeceğim

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, TBMM'de 26'ncı dönem milletvekili olarak kaydını yaptırdı. Budak, "Hukukun ve demokrasinin egemen olduğu Türkiye mücadelemiz sürecek." dedi.

CHP'li Budak, milletvekili mazbatasını teslim ederek, TBMM'de kaydını yaptırdı. Budak'ın milletvekili rozetini çocukları Deniz ve Yiğit Budak taktı. Budak, TBMM'nin yeni döneminin hayırlı olmasını dilerken, Türkiye'nin hukukun, demokrasinin ve özgürlüklerin gerilediği bir dönemden geçtiğini, bu tablonun uluslararası belgelere de yansıdığını vurguladı. AB İlerleme Raporu'nda da benzer tespitlerin yer aldığına dikkat çeken CHP Antalya Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye kuvvetler ayrılığının kalmadığı, bütün kurumların iktidarın emri altında siyasileştiği, basın özgürlüğünün kalmadığı, toplumun bilinçli olarak ayrıştırıldığı, rant ekonomisiyle fırsatçılığın ve her türlü ahlaki yozlaşmanın arttığı, Türkiye'nin yurt dışında ciddi itibar kaybı yaşandığı bir dönemden geçiyor. Bu durum üstü örtülemez bir gerçektir ve uluslararası belgelere de geçmiş durumdadır. Bu tablonun sürdürülebilirliği yoktur. Türkiye'de hukuk ve demokrasinin yeniden egemen olması zorunludur."

Bu tablonun Türkiye'ye yakışmadığını vurgulayan Çetin Osman Budak, Türkiye'nin hukuk ve özgürlükler ülkesi olması için elinden gelen gayreti göstereceğini vurguladı. Budak, "Siyaset kısa süreli seçim yarışı değil, uzun soluklu demokrasi, hukuk, özgürlük ve vicdan mücadelesidir. Bu mücadeleyi kararlılıkla sonuna kadar sürdüreceğim. Yılgınlık ve umutsuzluk yok. Yurttaşlarımıza sabırla anlatmaya devam edeceğim. Her zaman onlarla işbirliği ve dayanışma içinde olacağım. Ülkemizin ve Antalyamızın sorunlarına ortak akılla çözümler üretmeye çalışacağım. Antalya halkının sesini, görüşlerini TBMM'ye taşıma gayretinde olacağım." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Budak: Hukuk ve demokrasinin egemen olduğu Türkiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER