"Kask değiştirme ve silmeden kaç güvenlik görevlisine soruşturma açıldı"


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. "Gezi gösterisi sürecinde İstanbul'da polisin attığı gaz fişeğiyle gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya'nın yaralanmasına ilişkin bilirkişi raporunda, A-131-1 ve A-132 kask numaralarının İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kayıtlarında bulunmadığı belirtilmiştir." bilgisini paylaşan Erdem, "Son 5 yılda kask değiştirme veya silme gibi nedenlerden dolayı kaç güvenlik görevlisine soruşturma açılmıştır?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle şu soruları yöneltti:

"İstanbul Emniyet'inin gönderdiği gecikmeli yanıt dikkate alındığında, emniyetin toplumsal olaylarda uygulanan orantısız güce karşı bu kollayıcı tutumu hukuka uygun mudur?

İlgili polis veya sokak milisleri "Emri ben verdim" diyen şahıs tarafından mı korunmaktadır?

Emniyetin kamu güvenliğini sağlama görevinin yapan polisleri dışında orantısız şiddet uygulamak için maaşla çalıştırdığı ayrı bir paramiliter sokak birimi var mıdır?

Emniyet birimleri içerisinde toplumsal olaylarda istediği gibi insanlara saldıran, protestocuları ağır şekilde yaralayan ve öldürebilen kaç "yeni nesil Gestapo üyesi" vardır?

Bugünlerde ülkemizin Doğu ve Güneydoğusu'nda cereyan eden insanlık dışı görüntülerin sorumluları da yine Emniyet bünyesinde oluşturulmuş aynı gestapo birimi midir?

Bugüne kadar ilgili birimlerin raporlarıyla da kask numarası tescillenen polislere hangi gerekçelerle herhangi bir soruşturma yapılmamıştır?

Son 5 yılda kask değiştirme veya silme gibi nedenlerden dolayı kaç güvenlik görevlisine soruşturma açılmıştır?"Kask-degistirme-ve-silmeden-kac-guvenlik-gorevlisine-sorusturma-acildi-1901337.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber "Kask değiştirme ve silmeden kaç güvenlik görevlisine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER