Kayseri'de Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni


Kayseri'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 şehit ailesi ile 2 malul gaziye gönderilen 'Devlet Övünç Madalyaları' düzenlenen törenle hak sahiplerine Vali Orhan Düzgün tarafından verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle eş zamanlı olarak Kayseri Valiliği'nde de Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi. Törene Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Büyüknalbant, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Vali yardımcıları, kaymakamlar, sivil ve askeri erkân, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Vali Düzgün, Kayseri Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen törende sözlerine "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih edilen ve Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere tarafından teslim edilecek olan 'Devlet Övünç Madalyası', Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve büyük milletimizin sizlere vefasının bir sembolüdür ve nesilden nesile aktarılacak bir gurur kaynağıdır." ifadeleriyle başlayarak, vatan ve millet için canlarını ortaya koyan şehitlerin ve onların yakınlarının bugün gurur günü olduğunu dile getirdi.

Sınırlarda vatanı koruyan, şehirlerde terörle mücadele eden her kahraman askerin ve polisin bu vatan topraklarındaki ebedi varlığın birer sembolü ve güvencesi olduğunun altını çizen Vali Düzgün, şöyle devam etti: "Şehitlerimiz ve gazilerimiz, gönüllerimizin en mutena köşesinde yer alırken; vatanımızdan sonra şehitlerimizin bizlere bıraktıkları en değerli emanetler siz çok kıymetli şehit aileleridir. Yakınlarını kaybetmenin acısını, şehit ailesi olmanın gururuna dönüştürmesini bilen, bu yüksek bilince ve ruha sahip olmanın canlı ifadeleri olan siz değerli şehit aileleri; vatanımızı ve siz şehit ailelerini korumak ve kollamak bizlerin asli görevidir. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimizi yeniden rahmetle, minnetle, hürmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ömür dileklerimle şükranlarımı sunuyor, şehitlerimizin kıymetli ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum."

ŞEHİT EŞLERİ MADALYALARINI ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE ALDI

Vali Düzgün, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı adına Devlet Övünç Madalyasını hak sahiplerine takdim etti. Şehit Polis Memuru Soner Vural'ın eşi Keziban Vural 9 yaşındaki kızı Sude Nur Vural, Şehit Piyade Uzman Çavuş Soner Akbulut'un eşi Ayça Akbulut 3 yaşındaki kızı Ayşe Akbulut ile Şehit Polis Memuru Resul Erdal Aydemir'in babası Mehmet Aydemir, Şehit Polis Memuru Ünal Kayhan'ın babası Ahmet Kayhan övünç madalyalarını Vali Düzgün'den aldılar. Gazi Polis Memuru Ömer Faruk Altunel ve Gazi Jandarma Onbaşı Cuma Çıldır'a da övünç madalyaları Vali Düzgün tarafından verildi.

Vali Düzgün ve beraberindekiler törenin ardından, düzenlenen kokteylde şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet etti. CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri'de Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER