Kayseri'de STK'lar Ankara'daki saldırıya tepki için yürüdü

Kayseri'de STK'lar Ankara'daki saldırıya tepki için yürüdü

Emek ve Demokrasi Güçleri adı altında Kayseri'de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Ankara'daki saldırının ardından hayatını kaybedenler için yürüyüş düzenledi. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup için polisin geniş güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Yürüyüşte polis grubu ses ve görüntü kayıt aracıyla yakından takip etti. Grup, Cumhuriyet Meydanı'na karanfil bıraktı.

Eğitim-Sen binası önünde toplanan bir grup, sendika üyesi, 'Yastayız, Grevdeyiz' pankartı açarak, Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçti. Zaman zaman slogan atan grup için polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan sendika üyeleri, Ankara'daki saldırıda ölenler için saygı duruşunda bulundu ve çiçekler bıraktı.

Daha sonra açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın, iki gündür yüreklerinin yandığını belirterek, "Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak "güvenlik zafiyeti" yok diyorlar. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri sessizce dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri'de STK'lar Ankara'daki saldırıya tepki için yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER