Kayseri OSB güneş enerjisi santraline kavuşuyor

Kayseri OSB güneş enerjisi santraline kavuşuyor

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santralinin 7 Mwp'lik bölümünü 18 Nisan Cumartesi günü devreye alacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla gerçekleştirilecek açılış törenine Bakan Yıldız'ın yanı sıra Kayseri protokolü, sanayiciler ve halkın da katılım sağlaması bekleniyor. Yaklaşık 2 yıl süren AR-GE ve zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından panel montajları biten projenin 7 Mwp'lık alanı enerji üretimine hazır duruma getirildi.

Proje hakkında bilgi veren Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğu dönemde yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların ülkemiz adına sevindirici olduğunu belirterek enerji alanında yatırımların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Kurulu alanın yanı sıra bölgede üretilecek enerji bakımından da Türkiye'nin en büyük Güneş Enerjisi Santrali olduğuna dikkat çeken Hasyüncü "7 Mwp'lık bölümü biz bölge olarak yaptık ve bu alan elektrik üretimine hazır duruma geldi. 11 Mwp'lık alanın da tamamlanmasıyla santralimiz toplam 18 Mwp'lık güce ulaşacaktır. 80 bin adet panelin yer alacağı santralimizde yıllık 30 milyon KWH elektrik üretmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

16 milyon 500 bin TL'lik yatırımla devreye girecek olan 7 Mwp'lık alanın yatırım bedelinin tamamının Organize Sanayi Bölgesi öz kaynaklarından karşılandığı ve ödemelerin tamamının yapıldığı belirtildi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin son yıllarda birbirinden değerli projelere imza attığına dikkat çeken Ahmet Hasyüncü, "Bizler bölgemiz ve sanayicimiz adına en güzel ve en yeni projeleri Kayserimize kazandırmaya devam ediyoruz. Güneş enerjisi santrali için uzun süre araştırma yaptık ve bölgenin de menfaatlerini düşünerek ilk olarak kendi tekstil fabrikamda bu projeyi 2014 yılında uyguladım. Elde edilen rakamlar memnun edici boyutta olunca Organize sanayi bölgemize de yatırım için başvuruda bulunduk. Nitekim şu an 7 Mwp'lık projemizi tamamladık. Bizler tüm bu projeleri geliştirirken sadece sanayicimizin ve ülkemizin çıkarlarını düşündük. Enerjide dışa bağımlı olduğumuz bir dönemde Türkiye'nin en büyük Solar Parkını bölgemize kazandırmak hem beni hem de yönetim kurulumuzu son derece memnun etti" diye konuştu.

Yatırımların bununla sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Hasyüncü, ilerleyen dönemlerde diğer alanlarda da önemli projelere imza atacaklarını vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Kayseri OSB güneş enerjisi santraline kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER