"Kayyım ile el koymalar eşkiyalık sistemidir"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, son günlerde kayyım marifetiyle birçok şirkete el konulmasına sert tepki gösterdi. Bu sistemi eşkiyalığa benzetti.

Son Vesayet Zaman okurlarına orantısız müdahaleyi yayınladı

Özgür Düşünce Gazetesi'ne konuşan Tekin, "Akıl alacak bir şey değil. Bunun hesabını yarın nasıl verecekler, merak ediyorum. Vatandaşımız da farkında değil. Yarın bu yapılanlar yargıya taşındığında, parası 78 milyon yurttaşımızın vergileriyle ödenecek. ‘Canım istedi el koydum' bir eşkıyalık sistemidir. Şu anda televizyonlar, gazeteler çok büyük bir günah işliyor. Yarın bu televizyon ve gazetelerin patronları, genel yayın yönetmenleri çocuklarına hesap veremezler. Saat 11.00'de bir bakan, 12.00'de Davutoğlu, 13.00'ten sonra Erdoğan… E olmaz kardeşim böyle." ifadelerini kullandı.



Zaman'a kayyım atanmasıyla ilgili olarak da konuşan Tekin, "Zaman'a kayyım atandıktan sonra arkadaşlarımla gittim. Gördüğüm tabloyu  hayal bile edemezdim. Bu nasıl bir kin, anlamakta zorlanıyorum. Hepimiz boğulacaktık. Vallahi 28 Şubat döneminde böyle bir tablo yoktu. Bu nasıl kindir! derken 'İftira ve şantaj tarih boyunca hiç bu boyuta gelmemişti. İnsani değerlerimizi de kaybeder hâle geldik. Toptan bir düşmanlık, toptan bir imha insani bir şey değildir. İftiraların ve senaryoların yayılması için de bu medya kullanılıyor açıklamasında bulundu." diye konuştu.


17 Aralık'tan iktidarın ders çıkarmadığını ve eskisi gibi yolsuzluk olaylarının devam ettiğini öne süren Tekin şunları söyledi: "Biz dedik ki, ‘17-25'i gördüler, bundan sonra bu türden rezilliklere bulaşmazlar.' Hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar. Belgeler, bilgiler eli- mizde; geliyor bize, yolsuzluktan en ufak bir sapma yok. Belediyelerdeki imar uygulamaları, enerji ihaleleri, TMSF satışları… Ders almadılar. Demek ki yeni bir bağırsak temizliği olabilir."


ÖZGÜR DÜŞÜNCE-HÜSEYİN KELEŞ
<< Önceki Haber "Kayyım ile el koymalar eşkiyalık sistemidir" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER