Kayyım, işten çıkarmalara gerekçe olarak mali imkansızlıkları gösterdi

Kayyım, işten çıkarmalara gerekçe olarak mali imkansızlıkları gösterdi

İpek Medya grubuna atanan kayyımın 140 gazetecinin işine son verirken 'maddi imkansızlıkları' gerekçe gösterdiği ortaya çıktı.

İşten çıkartılan gazetecilere yapılan yazılı tebligatta, "Bugün Televizyon Radyo ve Prodüksiyon AŞ. Yönetim Kurulu'nun 20.11.2015 tarih ve 2015/15 sayılı kararı uyarınca işletmenin ve işyerinin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak; Bugün TV'nin 17.11.2015 tarihinde Türksat'tan ve daha önce de diğer tüm platformlardan çıkarılması ile birlikte erişiminin neredeyse sonlanması sonucu şirket mali imkansızlıklarla karşı karşıya kalmıştır. Bu nedenlerle İş Kanunu'nun 18. maddesi gereğince işin, işyerinin ve işletmelerin gereklerinden kaynaklanan sebeplerle sözleşmenizin feshine karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Konuyla ilgili olarak Zaman'da yer alan habere göre işine son verilen Bugün TV Haber Müdürü Ali Demirer, "Kanaltürk'ten reklam servisinden sadece iki kişi kaldı, Kanaltürk program servisinden 3 kişi kaldı. Bugün TV'den haber müdürü, Kanaltürk Haber müdürü Erkan Akkuş, Bugün TV spor biriminin Müdürü dahil tamamı, Bugün TV editörleri, Bugün TV yayın müdürü ile iki ana operatörün iş sözleşmesi feshedildi. Pazartesi gününe kadar bu işten çıkartmalar devam edecek." açıklamasında bulundu.

Kanaltürk'ün reklam servisinde çalışan Cemal Mıhçı da "Kanal, Türksat'tan çıkarıldığı için, artık kanalın işlevsiz kaldığını söylediler. İnsan kaynaklarına yaklaşık 140 kişi gelip sözleşmesini feshetti. Bunlardan bazıları tazminatlarını alacak, bazılarına da tazminatları dahi verilmeyecek. Artık yolumuza bakacağız." dedi. Bu arada tazminat verilecek isimlerin İpek Medya'ya kayyım atandığı günkü kamera görüntülerine bakılarak tespit edileceği ileri sürüldü.

CİHAN
<< Önceki Haber Kayyım, işten çıkarmalara gerekçe olarak mali imkansızlıkları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER