Kazak uzman: Suriye krizinde dönüşü olmayan bir yola girildi


Kazakistan Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Direktörü Yerlan Karin, Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesiyle geri dönüşü olamayan bir yola girildiğini öne sürdü.

Uçağın düşürülmesinin ardından Facebook hesabından açıklamalarda bulunan Kazakistan Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Direktörü Yerlan Karin, düşürülen Rus uçağının önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya arasında ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Uçağın düşürülmesinden dolayı Suriye krizinin farklı bir düzeye çıktığını ifade eden Karin, Suriye krizinin derinleşmesinde Rusya'nın büyük rol oynadığını vurguladı. Yerlan Karin, "Düşürülen Rus savaş jeti ile bugün artık olay, farklı bir boyuta gelmiştir. Bu olaydan sonra, ne yazık ki, Suriye krizi, geri dönüşü olmayan bir noktaya gelmiştir." ifadesini kullandı.

SURİYE KRİZİNDE RUSYA VE TÜRKİYE ÖNEMLİ OYUNCULAR

Suriye'de yaşanan krizi noktasında Rusya ve Türkiye'nin son derece önemli iki ülke olduğunu dile getiren Yerlan Karin, krizin aşılması için tarafların barışçıl yollara başvurması gerektiğini söyledi. Krizin barışçıl yollarla aşılması için her zaman bir yol olduğunun altını çizen Karin, bu aşamadan sonra Rusya ve Türkiye ilişkilerin de farklı bir statüde olacağını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Kazak uzman: Suriye krizinde dönüşü olmayan bir yola girildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER