Kazakistan'da meclise giren milletvekilleri için yemin töreni düzenlendi


Kazakistan'da 20 Mart'ta yapılan erken milletvekili seçimini kazanan milletvekilleri, bugün mecliste yemin ederek görevlerine başladı. Başkent Astana'daki meclis binasında düzenlenen yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, milletvekillerine hitaben konuşma yaptı.

Altıncı dönemde mecliste yer alan milletvekillerini tebrik eden ve başarılar dileyen Nazarbayev, seçimlerin Kazakistan için tarihi bir önem taşıdığını söyledi. Seçim sonuçlarının Kazakistan'da yaşayan halkların bir bütün olduğunun göstergesi olduğunu kaydeden Nazarbayev, birlik ve berberliğin önemine dikkat çekti.

Toplumun rahat etmesi ve kişilere uygun yatırım ortamlarının oluşturulması adına yeni kanunların çıkarılması ve mevcut kanunların da gözden geçirilmesini isteyen Nursulatan Nazarbayev, meclisten öncelikle finansal konularda şeffaflığı sağlayacak, yeni vergi kanunun hazırlanması talimatını verdi.

Yasma sürecinde meclis ve senatonun uyumlu çalışmasının önemine değinen Nazarbayev, partiler arası diyaloğun önceki dönemlerde olduğu gibi korunarak devam ettirilmesinin, meclisin verimli çalışmasında etkili olacağını kaydetti.

Yeni dönem mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Nur Otan Partisi'nin 84, Ak Jol Partisi'nin 7 ve Komünist Partisi'nin 7 milletvekili bulunuyor. Kazakistan Meclisi 107 milletvekilinden oluşuyor. 98 milletvekili seçmenin verdiği oylarla seçilirken, kalan 9 milletvekili ise Kazakistan Halkları Asamblesi tarafından belirlenen adayların cumhurbaşkanı tarafından atanmasıyla seçildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kazakistan'da meclise giren milletvekilleri için yemin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER