KBKS: Doğalgazdan alternatif yakıtlara geçişi 2 senede sağlarız

KBKS: Doğalgazdan alternatif yakıtlara geçişi 2 senede sağlarız

Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBKS) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İlhan, "Camia olarak, ülkemizin doğalgaza dönüşümünü kısa sürede sağladığımız gibi doğalgazdan alternatif yakıtlara geçişini de 2 sene içinde sağlamamız mümkündür." dedi.

İlhan, Rusya geriliminin ardından tartışmaların odağına oturan doğalgaz ambargosu ile ilgili basın açıklaması yaptı. İlhan, açıklamasında "Doğalgaz konusunda bir bunalım doğarsa sanayi ve evsel kazanların dönüşümünü yapmaya açığız." ifadesini kullandı.

Rus devletinin tavırlarına tepkili olan İlhan, şunları dile getirdi:

"Sınır ihlalinin ardından Rus devletinin olayı tetkik edeceğini umarken, ülkemize ve menfaatlerimize karşı çok yönlü bir tahrik ve tehdit tavrı ortaya konuldu. Karşı karşıya olduğumuz tehdit ve tahriklerin doğalgazın yüzde 55'ini sağladığımız bir ülkeden gelmesi tedirgin edici. Hukuk ve diplomasiye uygun olmayan bir şekilde 'doğalgaz vanasının kapatılacağı' söylemi satır aralarında yer almakta, ima edilmektedir."

KBKS Başkanı şöyle devam etti:

"Sınır ihlali yapan uçağın vurulması ülkemiz silahlı kuvvetlerinin doğal görevidir. Gerek silahlı kuvvetlerimiz gerek hükümetimizin egemenlik haklarımızı korumak konusunda kararlı duruşunun yanında duruyor ve 55 kazan sanayicisi üyemiz ile arkalarında olduğumuzu bildiriyoruz. Rusya'nın, ülkemizin stratejik ortaklık anlaşmalarını hukuksuz olarak tek taraflı olarak askıya almasını, doğalgazı silah olarak kullanmak konusunda kapıyı devamlı açık tutmasını doğru bulmuyoruz. Ülkemizin doğalgaz yakan sistemler konusunda çaresiz ve alternatifsiz olduğunun zannedilmesine de itiraz ediyoruz."

Ülkenin enerji bağımlılığından kurtulması için ellerinden geleni yapacakları taahhüdünde bulunan Ahmet İlhan, şunları kaydetti:
"Bu amaçla doğalgaz ambargosundan değil, önlem almakta geç kalınmasından korkulması gerektiği kanaatindeyiz. İlk olarak tüm stratejik kamu binalarında doğalgaza alternatif yakıt için altyapının gerektiği, bu amaçla tüm stratejik kamu binalarında 45 gün içinde alternatif yakıt altyapısının kurulabilmesinin mümkün olduğu kanaatindeyiz. Camia olarak, ülkemizin doğalgaza dönüşümünü kısa sürede sağladığımız gibi doğalgazdan alternatif yakıtlara geçişini de 2 sene içinde sağlamamız mümkündür."

Doğalgaz bunalımlarının önlenmesi adına binalarda ısıtma sistemlerinin merkezi hatta bölgesel olmasını öneren İlhan, bunun alternatif yakıt kullanımını kolay kılacağını savundu.
CİHAN
<< Önceki Haber KBKS: Doğalgazdan alternatif yakıtlara geçişi 2 senede... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER