'Kelime-i şehadet' getirerek şehit olan polis, toprağa verildi


Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde kavşakta bekleyen trafik polisi aracına PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 38 yaşındakiTrafik Polisi Ahmet Gılıç, memleketi olan İzmir'in Bergama ilçesinde dua ve tekbirlerle toprağa verildi. Şehidin 13 yaşındaki kızı Ece'nin, 'babam, babacım, baba gel baba' diyerek babasının tabutuna sarılarak resmini öpmesi yürekleri dağladı. Şehidin 72 yaşındaki annesi Ümmühan Gılıç ise, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldığı sırada bayıldı. Şehit polis memuru Ahmet Gılıç'ın eşi Akile de eşini, tabutunu öperek son yolculuğuna uğurladı.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Dicle Kent bulvarı, Medya kavşağı bölgesinde, trafik denetimi yapan polis ekiplerine yönelik saldırıda bulunan PKK'lı teröristler, 12 yıllık trafik polisi Ahmet Gılıç ile meslektaşı İlker Narin'i şehit etmişti. Evli, 1 çocuk babası Gılıç'ın memleketi olan Bergama, acı haberle Türk bayraklarına büründü. Şehit Kılıç'ın cenazesi Diyarbakır'dan uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na, oradan da Bergama'ya getirildi.

Şehit için, Bergama Yeni Camii'de cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı öncesinde Bomba Uzmanı ekipler, camideki çelenkleri tek tek inceledi. Cami çevresi ve yeşil alanlarda araştırma yapması dikkat çekti. Şehidin cenazesi, ikindi namazı kılındıktan hemen sonra camiye geldi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına dün gece fenalaşarak hastaneye kaldırılan şehidin annesi Ümmühan Gılıç, kardeşleri, eşi Akile,13 yaşındaki kızı Ece, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, polisin meslektaşları, askerler, çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Eroğlu, camide şehidin yakınlarının giderek başsağlığı diledi.Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu camiye getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Şehidin 13 yaşındaki kızı Ece, 'babam, babacım, baba gel baba' diyerek babasının Türk bayrağına sarılı tabutuna uzun süre sarıldı. Babasının resmini öpen Ece'nin feryatları herkesin yüreğini dağladı. Hastaneden çıkarak oğulları Mehmet Ali ve Musa Gılıç'ın desteğiyle şehit oğlunun cenazesi için camiye gelen 72 yaşındaki anne Ümmühan Gılıç ise, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldığı sırada bayıldı. Şehit polis memuru Ahmet Gılıç'ın eşi Akile de eşini, tabutunu son kez öperek son yolculuğuna uğurladı. Cenazede kadın emniyet müdürleri de şehidin yakınlarına başsağlığı dilerken gözyaşlarını tutamadı.

İkindi namazı sonrası şehidin cenaze namazının kılınmasının ardından cenaze namazına katılan binlerce kişi haklarını helal etti. Törenin ardından şehit polis Ahmet Kılıç'ın cenazesi, bir süre omuzlarda taşındı. Ardından cenaze arabası uzun süre vatandaşların tekbir ve teröre lanet sloganları eşliğinde Bankalar caddesi boyunca gitti. Şehidin cenazesi daha sonra Karahıdırlı mahallesi mezarlığına götürülerek dua ve tekbirlerle ebediyete uğurlandı.

Olay sırasında teyzesinin oğlu İbrahim İşlek ile telefonda konulan Gılıç, son nefesinde 'kelime-i şehadet' getirmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Kelime-i şehadet' getirerek şehit olan polis, toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER