Kemal Kılıçdaroğlu: Putin'in sorunu tırmandırması doğru değil


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Rusya'nın Türkiye'ye yönelik düşmanca tavrı ve tehditleri doğru bulmadığını kaydeden CHP Lideri, Putin ve Erdoğan'ın daha sağduyulu açıklamalar yapması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Putin'in giderek sorunu tırmandırması doğru değil. Ve doğru da kabul etmiyoruz. Türkiye'ye yönelik düşmanca tavır asla doğru değil." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in Türkiye hakkındaki açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bir devlet başkanının komşu bir devlete bu kadar sert sözler sarf etmesini doğru bulmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Rusya ile ilişkilerin kültürel, ekonomik ve sosyal olarak geliştiği bir dönemde böyle bir noktaya gelmek doğru değil. Putin'in giderek sorunu tırmandırması doğru değil. Ve doğru da kabul etmiyoruz. Türkiye'ye yönelik düşmanca tavır asla doğru değil. Rusya'ya, Türkiye'ye de zarar verir. Rusya uçağının sınırı ihlal etmesi için düşürülmesi tabi o günün koşullarına bağlı. Rusya'nın uçağı düşürülmeden uyarılabilirdi. Ki bizim silahlı kuvvetlerimiz uyardıklarını da söylüyorlar. Ruslar da bu uyarıyı almadıklarını söylüyor. Burada 17 saniyelik bir ihlal var. Kuşkusuz bizim sınırlarımızın başka bir ülke tarafından ihlal edilmesini kabul etmiyoruz. Bu süreç iyi yönetilmedi. Cumhurbaşkanı bu süreçte konuşmayacaktı. Sayın başbakan konuşabilir ve eleştirebilirdi. Cumhurbaşkanı sorunun çözümünde anahtar rol oynayabilirdi. Hiç konuşmayacaktı. Başbakandan bilgi alacaktı. Tam tersi oldu Rus uçağını vurduk diye açıklama yaptı. 10 dakika sonra yaptığı açıklamayı değiştirdi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Musul'un Başika Bölgesi'ne asker sevkiyatı yapması ve Irak yönetiminin bu konu hakkında tepki göstermesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Irak merkezi hükümetinden izin almadan Irak'a girmek doğru değil. BM var, evrensel hukuk var, bir ülke sizi davet eder gidersiniz. Oraya askerinizi yerleştirirsiniz. Daha önce izin alınarak gidildi. Tepki geliyor asker çekiyoruz. Bu olmamalıydı. Bu onur kırıcı bir şey. Keşke askerleri göndermeden heyet Irak'a gitmeliydi. Ama orada 4 askerimiz yaralandı. Umarız Türkiye o bölgede bir provokasyonla karşı karşıya kalmaz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kemal Kılıçdaroğlu: Putin'in sorunu tırmandırması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER