Kendilerini polis olarak tanıtıp 5 bin liralık altın aldılar


Adana'da dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıttıkları bir çocuğu, babasının hapse gireceği sözleriyle korkutup 5 bin liralık altınları alıp sırra kadem bastı.

Olay, merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri mahallesinde yaşandı. Arzu ve Bekir Y. çiftinin çocukları 10 yaşındaki F.Y., okuldan geldi. Bu sırada ev telefonu çaldı. İddialara göre, telefonu açan F.Y.'ye kendini polis olarak tanıtan bir kişi, anne ve babasını sordu ardından, "Oğlum, biraz önce bir kuyumcu soyuldu. Babana ait kimliği burada bulduk. Baban bu sebeple hapse girebilir. İnceleme yapacağız evde bulunan altın ve değerli eşyaları bul. Gelen arkadaşa teslim et." telkininde bulundu.

Babasının hapse gireceğini öğrenince ağlayan çocuğa telefondaki kişi, babasının suçsuz olduğunu ancak inceleme yapmak için altınlara ihtiyaçları olduğunu anlattı. Telefonda kendisine anlatılanları dinleyen çocuk, evde bulduğu yaklaşık 5 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını oturdukları apartmana gelen ve telefonda konuştuğu kişinin arkadaşı olduğunu söyleyen kişiye teslim etti.

Adana'da görevli bir hakimin yeğeni olduğu öğrenilen F.Y. olaydan bir süre sonra dayısını arayıp durumu anlattı. Polis, çocuğu dolandıran iki kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Adana'da daha önce de aynı yöntemle kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar 91 yaşındaki Mustafa Ağırdil'in 200 bin TL ile 21 bin TL tutarındaki altınını almışlardı.

Polis, güvenlik kameraları görüntüleriyle telefon kayıtlarından tespit ettiği 39 yaşındaki Ahmet E. ile 47 yaşındaki Bayram U.'yu yakalamıştı. Dolandırıcılar, yaşlı adama da "Kuyumcu soyuldu, yaptığımız araştırma sırasında, çalınan yüklü miktardaki altın ve paranın sizde olduğu belirtiliyor. Biz sizin olayla ilginizin olmadığını biliyoruz. Fakat evinizdeki altınları alıp kontrol etmemiz lazım" demişti. Hırsızlıkla suçlanan yaşlı adam ise "Gelin kontrol edin kardeşim, benim olayla alakam yok" diyerek para ile altınları üzerinde polis yazılı giysiler olan kişilere teslim etmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Kendilerini polis olarak tanıtıp 5 bin liralık altın aldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER