Büyükşehir'den Dörtyol çiftçisine fidan desteği


Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Dörtyol ilçesinde çiftçilere 5 bin 800 adet fidan dağıtıldı.

Fidan dağıtım törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez, Dörtyol İlçe Tarım Müdürü İhsan İnal, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, çok sayıda vatandaş ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Belediye olarak her zaman çiftçinin üreticinin yanında yer aldıklarını belirten Başkan Lütfü Savaş, "Dörtyol'a bir soğuk hava deposu sözümüz var. 4 bin tonluk soğuk hava depomuzu ve paketleme servisimizin bu sene temelini atıp önümüzdeki yıl bitiririz. İlkbaharda mezbahamız başlayacak. Arıtma tesisinin ek birimini de yaparak bütün Dörtyol'a yetecek bir arıtma sunmayı düşünüyoruz. Bu sene içme suyu şebekesine ve depo yapımına da Dörtyol ilçemizde başlayacağız. Dağıttığımız bu fidanların da bereketli olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez de "Bir tarım şehri olan Hatay'a hizmet etmek üzere etkili projeler geliştiriyoruz. 2015 yılında tarıma 11 milyon Türk Lirası destek sağlamış bulunmaktayız. Bu bütçeyle sulama göleti ve sulama tesisleri kazandırmak amacıyla çalışmalar başlattık. 'Hatay'ın Çiçekleri Çiftçinin Ekmeği Projesi' ile dar gelirli üreticilere ek gelir sağladık. Şimdi ise 15 ilçemizde 5304 hektarlık alanda 15 farklı çeşit meyveden 140 bin ağacı çiftçilerimize dağıtarak toprakla buluşturmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Başkan Savaş, çiftçinin geleceğe dair umutlarının yeşermesi ve Dörtyol topraklarının bereketinin baki olması temennisiyle, ilk fidanı çiftçiye sundu. CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir'den Dörtyol çiftçisine fidan desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER