KESK dönem sözcüsü Karagöz: Baskı altındayız

KESK dönem sözcüsü Karagöz: Baskı altındayız

Adana'da KESK dönem sözcüsü Ahmet Karagöz'ün de aralarında olduğu 7 kişi, Ankara'daki 'Barış Mitingi' sırasından yaşanan katliamın ardından düzenledikleri eylemlerle ilgili ifadeye çağrıldı.

Karagöz, yaptığı açıklamada, geçen günlerde 14 kişinin değişik gerekçeler öne sürülerek gözaltına alındığını, hepsinin de adliyeye sevklerinin ardından serbest bırakıldığını söyledi. Hükümetin, kendilerine verilen yasal ve anayasal sınırlar içindeki haklarını engellemek istediğini kaydeden Karagöz, kamu çalışanı olmalarına rağmen günlerini adliye ve emniyet müdürlüklerinde geçirdiklerini aktardı. Yasa ve hukuk tanımazlığın ilke edinildiğine dikkat çeken Karagöz, "Ülkenin aydın ve namuslu insanları bundan önce diz çökmedi, bundan sonra da çökmeyecektir. Bizi korkutmaya çalışıyorlar ancak korkmuyoruz, korkmayacağız. Anayasa ve yasaların verdiği hakları kullanmayı sürdüreceğiz." dedi.

Karagöz, dün İsmail Bolca isimli arkadaşlarının Cumhurbaşkanı'na hakaret gerekçesiyle ifadeye çağrıldığını, bugün de kendisi ile birlikte 7 kişinin daha ifade için Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne giderek ifade vermelerinin istendiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber KESK dönem sözcüsü Karagöz: Baskı altındayız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER