Kıbrıs Rum Yönetimi, Rusların havaalanlarını kullanmasına izin verecek


Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, Rusya'nın kendi havaalanlarını kullanmasına izin vereceği belirtiliyor. Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides, Rusya ile Rum Yönetimi arasında Rus uçaklarının acil durumlarda Rum havaalanlarını kullanmasına olanak tanıyacak bir anlaşmada sona gelindiğini açıkladı.

Kasoulides'in Neweurope.eu sitesinde yer alan açıklamasına göre Fransa ile benzer bir anlaşma üzerine de görüşmeler sürüyor. Rum Bakan, açıklamasında Rusya ile anlaşmanın ne zaman imzalanacağı konusunda ise bilgi vermedi. Anlaşmaya göre Rum Kesimi, acil durumlarda çevre ülkelerdeki Rus vatandaşlarının tahliye edilmesinde kullanılmasına izin verecek.

RUSYA KIBRIS'TA ASKERİ TESİS KURUYOR İDDİASI

Öte yandan Rusya'nın Güney Kıbrıs'ta bir askeri tesis kuracağı ve bunun için Güney Kıbrıs ile görüşmelere başladığı da iddia edildi. Rus diplomat Nikolay Osadchiy'im in-cyprus.com sitesinde yer alan açıklamalarına göre Rusya, Güney Kıbrıs'ın sosyalist partisi Edek'in lideri Marinos Sizopoulos ile konsoloslukta görüştü. Söz konusu görüşmede Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'de son zamanlarda yaşanan olayların ele alındığını söyleyen Rus diplomat, iki ülkenin dışişleri bakanlıkları, konuyla ilgili görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı.

Habere göre Sizopoulos da Rusya'nın ülkelerinde askeri tesis açmasını gerekli bir hareket olarak gördüklerini söyledi.

Kıbrıs adasının coğrafi olarak IŞİD'e karşı savaşan tüm müttefikler için çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyen Osadchiy, adada askeri tesis açmak için Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı ile görüştüklerini vurguladı ve "Bu tesisleri inşa etmek için bir yol bulacağız" dedi.

Suriye'de IŞİD'e karşı Suriye ordusuna destek vermek için operasyonlar düzenleyen Rusya, şimdiye kadar Suriye'nin Akdeniz kıyısı yakınlarında Tartus ve Lazkiye'de bulunan üslerini kullanıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Kıbrıs Rum Yönetimi, Rusların havaalanlarını kullanmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER