Gözaltına alınan dernek yöneticileri projeleri kendi paralarıyla tamamlamış

Gözaltına alınan dernek yöneticileri projeleri kendi paralarıyla tamamlamış

Balıkesir'de dün sabah gözaltına alınan Merve Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin eski başkanı A.E.'nin eşi Cengiz E., derneğin kuruluşundan bu yana çok güzel çalışmalar yaptığını belirterek, "Eşimin ve arkadaşlarının yaptığı çalışmalar. Balıkesir'e fevkalade yararlı ve faydalıdır. Meslek edindirme kursları, yetiştirme yurtlarındaki kızların topluma kazandırılması faaliyetleridir. Eşimin kullandığı iki teşvikten toplam kursiyerlerin faydalandığı, zannediyorum 50 bin civarında bir rakam olsa gerek. Yetmediği yerde kendi ceplerinden eklediler ve çevrelerini kullandılar. Bırakın suistimal yapmayı, ceplerinden para verdikleri halde basında yanlış bilgiler veriliyor." dedi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün sabah gözaltına aldığı 13 kişi arasında bulunan sekiz kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Bunlardan İş-Kur İl Müdürlüğü'nde görevli iki kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Derneğin, 2009-2012 yılları arasında görev yapan ve gözaltına alınan eski yöneticileri, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevkedildi. Gözaltına alınan altısı eski dernek yöneticisi, iki İş-Kur İl Müdürlüğü personeli olan sekiz kadının dün akşam saatlerinde başlayan ifade verme işlemi, bu sabaha kadar devam etti. Ardından adliyeye sevkedilen sekiz kişinin, savcılıktaki ifade verme işlemi saat 12.30'da başladı. İfadeleri alınan İş-Kur İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadın memurlar E.B. ve K.K. serbest bırakıldı. Ardından derneğin eski yöneticileri Dr. E.Y., Dr. A.Y., Dr. E.S.Y., ziraat mühendisi Ü.T., A.E. ve Ş.T.'nin ifadeleni alınmaya başladı. Bu arada aralarında İş-Kur eski ve yeni il müdürlerinin de bulunduğu beş kişinin, emniyetteki ifade verme işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınanların aileleri ve bazı vatandaşlar, Balıkesir Adliyesi'ne giderek destek oldu. Gözaltında bulunan, derneğin eski başkanı A.E.'nin eşi Cengiz E., derneğin kuruluşundan bu yana güzel çalışmalar yaptığını belirterek, "Fakat bir yanlış anlamadan dolayı, herhalde bazı hesap hatalarından dolayı ve yanlış değerlendirmelerden dolayı tahkikat yapmak üzere almış bulunuyorlar fakat işin düzeleceğine inanıyorum ben, çünkü matematik yanlış söylemek. Alt alta toplanan rakamlar, herkesi ferahlığa çıkaracak rakamlardır. Eşimin ve arkadaşlarının yaptığı çalışmalar, Balıkesir'e fevkalade yararlı ve faydalıdır. Meslek edindirme kursları, yetiştirme yurtlarındaki kızların topluma kazandırılması faaliyetleridir. Bunlar hep elbirliğiyle topluma katkı sunmayı amaçlayan, fevkalade güzel çalışmalardır. Demek ki yanlış anlaşılan bazı şeyler olmuş ki bunlar zaten devlet teminatında yapılan şeylerdi, kontrolü tamamen oraya aitti. Herhangi bir yanlış anlaşılma olmaması için ve soruşturmanın sağlıklı ve selametli bir şekilde yürüyebilmesi için bu açıklamam yeterlidir. Hak yerini bulacaktır zaten. Burada herhangi bir suçun teşekkül ettiğini zannetmiyorum." dedi.

'ADALETE VE HUKUKA GÜVENİYORUZ'

Olayın bir yanlış anlaşılmadan ortaya çıktığı yönünde kanaati olduğunu aktaran Cengiz E., bu yanlışlığın evraklar vasıtasıyla düzeleceğini söyledi. Türk hukuku ve adalete güvenlerinin sonsuz olduğunu belirterek, "Bunu da adaletperver olan hakimlerimiz, inşallah hakime de gerek kalmayacak, en ufak bir soruşturma onları serbest bırakacak. Evlerine, sıcak yuvalarına döneceklerine inanıyorum. Toplumun yanlış algılara saplanmaması için her şeyin güzel tarafları vardır. Bu da inşallah yanlış çalışanlara bir mesaj olur. Devletin kontrolü tamdır. Eşimin ve arkadaşlarının yaptıklarında hiçbir hata ve eksik yoktur. Sadece belki yanlış hesaplamalardan dolayı bazı şeyler görülmüş olabilir. Onlar da zaten tahkikatın neticesinde ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Geçen mart ayında derneğin evraklarına el koyulduğunu hatırlatan Cengiz E., "Eşim zaten o süreçte başkanlığı bırakmıştı. Gözaltı olunca çok şaşırdık. Yanlış yapmadıklarını biliyorum. İddialar çok âfâki; Balıkesir genelinde 20 dernek ve milyonlarca liradan bahsediliyor. Eşimin kullandığı iki teşvikten toplam kursiyerlerin faydalandığı, zanediyorum 50 bin civarında bir rakam olsa gerek. Yetmediği yerde kendi ceplerinden eklediler ve çevrelerini kullandılar. Bu şekilde derneğin faaliyetlerinin selametle neticelenmesini istediler. Biz de elimizden geldiği kadar maddi ve manevi katkı verdik. Bırakın suistimal yapmayı, ceplerinden para verdikleri halde basında yanlış bilgiler veriliyor. Yanlış algı ve anlaşılmalara yer vermemek için fazla konuşmak istemiyorum." dedi.

Dün sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çok sayıda adrese eşzamanlı baskın yapmış, sekizi kadın 13 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlar arasında İş-Kur eski ve yeni il müdürleri, üç kadın doktor, bir ziraat mühendisi ve memurlar bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Gözaltına alınan dernek yöneticileri projeleri kendi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER