KİK Liderler Zirvesi'nden "teröre karşı mücadele" mesajı


Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da el-Diriya Sarayı'nda düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) 36. Liderler Zirvesi sona erdi. Zirve sonunda yayınlanan kapanış bildirisinde KİK liderleri, "kaynağı ne olursa olsun terör ve aşırıcılıkla mücadele edileceği" mesajını verdi.

Dün akşam saatlerinde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in başkanlığında başlayan 36. KİK Liderleri Zirvesi bugün sabah da devam etti. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, toplantının ardından KİK liderleri zirvesinin tamamlandığını açıkladı. Liderler, Yemen'deki mevcut krizi bitiren barış anlaşmasına ulaştıktan sonra, Yemen'in yeniden inşası için bir uluslararası konferansın düzenlenmesini istedi. Zirvenin tamamlanmasının ardından alınan kararlar ise kapanış bildirisinde yayınlandı.

Suriye krizine siyasi bir çözüm desteği istenen bildiride "kardeş ülkelerdeki istikrarın sağlanması için buraları desteklemedeki kararlılık" vurgulandı. İsrail tarafından uygulanan baskıcı uygulamalar karşısında Filistin halkının desteklenmesi gerektiği belirtildi. Bildiride ayrıca, "kaynağı ne olursa olsun terör ve aşırıcılıkla mücadele edileceği" mesajı verildi.

Öte yandan Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El-Halife, gelecek yıl KİK zirvesine ülkesinin ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Al-Cubayr ile KİK Genel Sekreteri Abdüllatif ez-Zeyani'nin basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Öğle saatlerinde tamamlanan zirvenin ardından liderler ülkelerine gitmek üzere başkent Riyad'dan ayrılıyor. CİHAN
<< Önceki Haber KİK Liderler Zirvesi'nden "teröre karşı mücadele" mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER