Kılıçdaroğlu: Bizim iktidarımızda havuz medyası bile özgürce yazacak


Kadıköy'de gençlerle bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin sorularını cevapladı. Medya özgürlüğü ile ilgili bir soruya Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidarımızda havuz medyası bile özgürce eleştirip, yazabilecek" dedi. Kılıçdaroğlu, 'Fuatavni kim?' sorusunu da "Vallahi ben değilim" diye cevapladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından, üniversite, lise ve ilköğretim öğrencilerinin bulunduğu bir toplantıda gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, bazı sorular karşısında terledi.

Gençlerin de gündeminde medya özgürlüğü vardı. 'Kemal Kılıçdaroğlu başbakan olsa, Anayasa güvencesi altında olan basın özgürlüğü onun için ne anlam ifade eder?' şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi: "Halkın haber alma hakkının kısıtlanmaması gerekir. Medya halkın gözü, kulağı, sesi ise onun özgür olması, özgürce yayın yapması lazım. Bunu yapabildiği zaman demokrasi güçlenmiş olur. Çağdaş demokrasilerde dördüncü güç medyadır. Biz onu yakalayamadığımız için elimizde sopa ile gazetecilerin ensesinde boza pişiriyoruz veya hapse atıyoruz. Ben pek çok televizyon programında da söyledim. Havuz medyası diye adlandırdığımız gazetelerin bile bizim iktidarımızda özgürce yazabileceklerini, bizi özgürce eleştirebileceklerini ifade ettim. Politikacının alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı vardır. Bugün eleştiren gazeteciler ya işinden oluyor, ya hapse atılıyor ya da ölümle tehdit ediliyor."

9 yaşındaki bir çocuğun "Ben 2006 yılında doğdum ve ben doğduğumdan beri bu ülkede bomba patlıyor. Ben geleceğimden endişeleniyorum ve benim gibi geleceğinden endişelenen çocuklar için mutlu, ahlaklı geleceği nasıl inşa edeceksiniz?" sorusuna da "Gençlerin özgürce dolaşabilecekleri meydanlarında, sokaklarında, tarlalarında; önlerinde herhangi bir yasağın olmadığı ülkeyi inşa etmek siyasilerin görevi. Bu vaatlerde bulunan siyasilerin bu görevi yapabilmeleri için senden yaşça biraz daha büyük olanların bize oy vermesi gerekiyor. Eğer sen anneni ve babanı, varsa ağabeyini ikna edebilirsen galiba biz bunu yapabileceğiz." karşılığını verdi.

'TWİTTER YASAKLANINCA VNP KULLANDIM'

Bir genç Kılıçdaroğlu'na 'VNP nedir?' diye sordu. Bu soruya da Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi: "Twitter yasak olduğu zaman ben de aynı yolu kullanarak tweet attım. Şunu da itiraf edeyim ki sizden daha iyi kullanamıyorum." Programın ardından gençler Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Bizim iktidarımızda havuz medyası bile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER